Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Buurttoezicht:'Auto-inbraken de laatste weken schering en inslag''
08mei 2015

Buurttoezicht:'Auto-inbraken de laatste weken schering en inslag'

SLIEDRECHT – ,,Ook afgelopen nacht was het raak.” Met die zin begint het bericht dat Buurttoezicht Sliedrecht-Oost aan het begin van de avond op haar Facebookpagina heeft geplaatst. ,,In de Leeuweriksingel is vannacht een auto opengebroken en zijn twee airbags en het navigatiesysteem eruit gesloopt. Verderop in de wijk, in de Zwaluwstraat, is de ruit van een bestelwagen ingeslagen en is al het elektrisch gereedschap en dure meetapparatuur gestolen.” Wie iets heeft gehoord of gezien, wordt verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
Volgens het buurttoezicht wordt Sliedrecht al weken ‘bijna iedere nacht’ geteisterd door één of meer autoinbraken. De buit bestaat vaak uit airbags en/of navigatieapparatuur. ,,Zolang de dader(s) niet is/zijn gepakt lijkt hier geen einde aan te komen.” Tot slot meldt het buurttoezicht op Facebook dat de politie de komende tijd intensiever gaat surveilleren en bewoners oproept direct 112 te bellen bij een verdachte situatie en buurtbewoners te alarmeren via de WhatsApp-groep.
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een auto die geparkeerd stond in de Kievitlaan. Wie verder naar beneden scrollt komt recente meldingen tegen van auto-inbraken in de Beversweer en de Smalweer. In laatstgenoemde straat is dezelfde auto in vier weken tijd twee keer opengebroken om de navigatieapparatuur weg te halen. De auto-inbraken zijn verspreid over heel Sliedrecht. Er zijn bijvoorbeeld ook auto-inbraken geweest in de Grienden. Buurgemeenten hebben hier tevens last van.
Tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!