Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Shanghai Media Group maakt televisieopnames in Waerthove'
08mei 2015

Shanghai Media Group maakt televisieopnames in Waerthove

SLIEDRECHT – De Shanghai Media Group heeft gisteren televisieopnames gemaakt in verpleeghuis Waerthove. De Chinese verslaggevers willen met deze reportage laten zien hoe in Nederland de zorg voor mensen met dementie is geregeld. ,,Het gevoel ‘zo thuis als mogelijk’ staat centraal”, vertelt Rivas-managerJoep Koch. ,,Dat spreekt de Chinezen erg aan.”
Hij legt uit dat China wereldwijd de ‘best practices’ verzamelt. ,,De gezondheidszorg in China is verbeterd waardoor de mensen ouder worden. Daarnaast is decennialang de éénkindpolitiek gehandhaafd en dat heeft gevolgen voor de mantelzorg. De Chinese overheid is op zoek naar mogelijkheden voor professionele ondersteuning zodat ouderen met dementie kunnen rekenen op goede zorg.” Koch zegt het een heel mooi compliment te vinden dat Rivas een voorbeeldrol heeft. ,,Dat zegt heel veel over hoe wij de zorg hebben geregeld. Daar zijn we trots op.” De zorginstelling heeft zich gespecialiseerd. ,,Het is voor mensen met dementie belangrijk een veilige en vertrouwde omgeving van ‘zo thuis als mogelijk’ te creëren. Mensen met dementie reageren meer vanuit reflexen, impulsen en intuïtie dan mensen met gezonde hersenen. We houden daarom in de omgang rekening met de werking van het aangetaste brein door te zorgen voor zo min mogelijk prikkels. Dat zit ook in de kleinschalige opzet van de woningen. De bewoners wonen in woongroepen van maximaal acht personen. Ze leven zoveel mogelijk zelfstandig en kunnen hun dagelijkse leven inrichten zoals dat zelf willen.”
Bezigheden
Aan de opnames hebben verschillende medewerkers meegewerkt. Zij hebben toelichting gegeven over hoe de zorg in Waerthove is georganiseerd. Daarnaast werd een aantal bewoners gefilmd tijdens hun dagelijkse bezigheden, zoals boodschappen doen in de winkel van het verpleeghuis, een wandeling door het park en met familie naar het restaurant. Er zijn ook opnames gemaakt bij Laurens in Rotterdam over revalidatie bij ouderen en de cameraploeg gaat nog filmen bij Humanitas in Rotterdam. Dan is er aandacht voor huisvesting voor ouderen.
Tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!