Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Natuurspeeltuin Prickwaert wordt woensdag 20 mei feestelijk geopend met tal van activiteiten'
11mei 2015

Natuurspeeltuin Prickwaert wordt woensdag 20 mei feestelijk geopend met tal van activiteiten

SLIEDRECHT –  De natuurspeeltuin in de Prickwaert in Sliedrecht-West wordt woensdagmiddag 20 mei feestelijk geopend door wethouder Hans Tanis. Tijdens de opening wordt ook de naam bekendgemaakt.
Door de bouw van de nieuwe Brede School is er ruimte vrijgekomen op het voormalige terrein van de Roald Dahl. Na de sloop van deze school eind 2014 is er maandenlang gewerkt aan de aanleg van de natuurspeeltuin. De inrichting hiervan is tot stand gekomen in overleg met een speciaal samengestelde werkgroep. Voor de naamgeving is een wedstrijd uitgeschreven.
Ongeveer 160 kinderen hebben hieraan meegedaan. Na de officiële opening om 14.00 uur is er van alles te beleven. Zo kunnen kinderen onder andere bloemen en bollen vlechten van wilgentenen, op zoek gaan naar beestjes met de natuur- en vogelwacht, de insectenmuur aankleden met de stichting Sliedrecht Groen en een vogelhuisje bouwen. Ook is er een springkussen en een ijscokar aanwezig. Het programma duurt tot 17.00 uur.
NME-centrum De Hooizolder houdt diverse spelen. Stichting Open Jeudwerk Sliedrecht (SOJS) gaat de nabijgelegen jongerenontmoetingsplek (JOP) schilderen en organiseert een potje voetbal op het asfaltveldje.
Tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!