Alles over Sliedrecht...
11mei 2015

'Veel mensen zouden dit maandelijkse zanguur in Parkzicht niet graag willen missen'

SLIEDRECHT – Vrijdag 22 mei is er weer een zangmiddag in Parkzicht. Het is een extra bijzondere middag want het is de 25e keer dat Gijs Zonnenberg de zang begeleidt. Het uurtje zingen met Gijs is geleidelijk ontstaan.
Al vele jaren staat er tijdens de herfstvakantie een evangelisatietent op het terrein van de ijsbaan. ,,De KinderBijbelWeek is een begrip in Sliedrecht. Daar had ik altijd de leiding over de samenzang. Later is daar op dinsdag een zangmiddag voor ouderen aan toegevoegd”, steekt Zonnenberg van wal. In 2012 kwam één van de bezoekers na afloop naar me toe toe. Hij zei de zangmiddagen erg te waarderen, maar hij vond het jammer dat het slechts één keer per jaar plaatsvond. ‘Zou je geen zin hebben om dit in Parkzicht elke maand te doen?’
Dat vroeg natuurlijk om nogal wat organisatietalent, maar in goed overleg met de activiteitenbegeleidsters konden we in januari 2013 van start gaan.” Een organist was snel gevonden. Dat was eerst Arie Bouman en later Paul Noomen.  Ook was er al een blauwe ordner met daarin een zestigtal geliefde psalmen en geestelijke liederen, afgedrukt in grote letters. Deze map is in samenwerking met de bezoekers inmiddels uitgebreid tot honderd liederen.
‘Fijne sfeer’
Over het verloop vertelt Gijs: ,,Ik open de middag en leid de liederen in. Ook zijn er mooie gedichten die Marien Zoutendijk en ik voordragen. Halverwege drinken we een kopje koffie of thee. Er heerst een fijne sfeer. We delen lief en leed. Af en toe is er iemand die solo zingt of een instrument bespeelt. Zodoende is een fijne band ontstaan. Veel mensen zouden dit maandelijkse zanguur op de vrijdagmiddag niet graag willen missen. Dankzij de vele vrijwilligers worden de bezoekers begeleid van hun kamer naar de recreatiezaal.
Vaak hebben we zo’n zestig tot tachtig zanglustige bewoners bij elkaar. Voor mij als initiatiefnemer is dit een heerlijke bezigheid waarbij het vooral gaat om de geestelijke inhoud van de liederen. Vrijdag 22 mei hopen we deze middag voor de 25e keer te houden. Ditmaal met een extra feestelijk tintje. We zijn niet trots op deze activiteit, maar wel dankbaar. De Heere God geeft ons in alle tijden van ons leven een reden om te zingen.” De zangmiddag begint om 14.30 uur.
Tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!