Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem '' Gijs Zonnenberg
12mei 2015

SLIEDRECHT - Op vrijdag 22 mei a.s. is er weer een zangmiddag in locatie Parkzicht. Het is een extra bijzondere middag, want het is de 25e keer dat Gijs Zonnenberg de zangmiddag in Parkzicht begeleidt. “We zijn dankbaar, want de Heere God geeft ons in alle tijden van ons leven een reden om te zingen!”
Het uurtje zingen met Gijs is geleidelijk ontstaan. Sinds vele jaren staat er tijdens de herfstvakantie een witte evangelisatietent op het terrein van de IJsbaan. “De Kinder-Bijbel-Week is een begrip in Sliedrecht en daar had ik altijd de leiding over de samenzang. Later is daar op de dinsdagmiddag een zangmiddag voor ouderen uit geheel Sliedrecht aan toegevoegd”, vertelt Gijs Zonnenberg.

Ook in Parkzicht
In 2012 kwam één van de bezoekers na afloop naar Gijs toe en zei deze zangmiddagen erg te waarderen, maar hij vond het jammer dat het slechts 1 x per jaar plaats vond. “Hij vroeg me: Zou jij geen zin hebben om dit in Parkzicht voortaan elke maand te gaan doen? Dat vroeg natuurlijk nogal wat organisatietalent, maar in goed overleg met de activiteitenbegeleidsters van dit huis konden we vanaf januari 2013 starten met het Samen zingen met Gijs.”
Een organist werd al snel gevonden. Dit was eerst de heer Arie Bouman, maar nu de heer Paul Noomen.  Ook was er al een blauwe ordner met daarin een 60-tal geliefde psalmen en geestelijke liederen, afgedrukt in grote letter. Deze map is in samenwerking met de bezoekers inmiddels uitgebreid tot 100 liederen.  

Over het verloop van de middag vertelt Gijs: “Ik open de middag en leid de liederen in. Ook zijn er mooie gedichten die de heer Marien Zoutendijk en ik voordragen en halverwege drinken we een kopje koffie of thee. Er heerst een hele fijne sfeer en we delen daarin lief en leed. Af en toe was er iemand die solo zong of een instrument bespeelde. Zodoende is er een hele fijne band ontstaan en velen zouden dit maandelijkse zanguur op de vrijdagmiddag niet graag willen missen! Dankzij de vele vrijwilligers worden de bezoekers begeleid van hun kamer naar de recreatiezaal en vaak hebben we zo’n 60 tot 80 zanglustige bewoners bij elkaar.”

25 keer
“Voor mij als initiatiefnemer is dit een heerlijke bezigheid, waarbij het vooral gaat om de geestelijke inhoud van de liederen. Op vrijdag 22 mei a.s. om half 3 hopen we deze middag voor de 25e keer te houden, waarbij we een extra feestelijk tintje zullen aanbrengen.  We zijn niet trots op deze activiteit, maar wel dankbaar, want de Heere God geeft ons in alle tijden van ons leven een reden om te zingen!”Deel dit bericht met je vrienden!