Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Hoogveste B.V. wil naamsbekendheid vergroten met zichtlocatie in het centrum'
12mei 2015

Hoogveste B.V. wil naamsbekendheid vergroten met zichtlocatie in het centrum

SLIEDRECHT – ,,We hebben er zin in!” Harm Hoogendoorn is sinds 1997 actief als makelaar waarvan de laatste zeven jaar in zijn woonplaats Sliedrecht. Hij werkte acht jaar in Leerdam en nam in 2005 een makelaarskantoor in Rotterdam over die hij drie jaar later verkocht om van huis uit verder te gaan met een zelf opgerichte B.V. De ervaren NVM-makelaar sloeg zich door de crisis op de woningmarkt heen. Nu het vertrouwen in de economie geleidelijk toeneemt en de markt weer in beweging komt, wil hij de naamsbekendheid van Hoogveste B.V. vergroten. Vandaar het besluit om zich te vestigen in een vroegere winkel aan de Oosterbrugstraat. Een zichtlocatie in het centrum, bij de oostelijke entree van de Kerkbuurt. ,,Het zou mooi zijn als ze dit de kruising bij Hoogveste gaan noemen”, aldus zijn collega Tiemen Hoogendijk.
Door Erik de Bruin
Hoogendijk is het gezicht van het makelaarskantoor voor mensen die binnenstappen en nieuwsgierig zijn. ,,Omdat ze op het raam een interessante woning hebben gezien die ze graag zouden willen bezichtigen of omdat ze van plan zijn te verhuizen en hun woning willen verkopen.” Zoals veel makelaars te werk gaan. Het verschil was dat Hoogendoorn vanuit huis werkte en het van zijn eigen netwerk moest hebben. ,,Mensen in mijn omgeving weten soms niet dat ik makelaar ben en taxaties doe voor banken en beleggers. Om een groter netwerk aan te boren moet je zichtbaar zijn. Op deze locatie zijn we dat zeker. Het is een vissenkom. Iedereen die langsrijdt, ziet ons zitten. Daar hebben we bewust voor gekozen. In alles wat we doen willen we transparantie uitstralen. Mensen hoeven zich niet af te vragen welk percentage we rekenen. Dat kunnen we zo vertellen. De courtage (makelaarsvergoeding, red.) staat bovendien op de site.”
Keuzevrijheid
,,Verkopen doen we samen, al is dat geen must”, vervolgt Hoogendoorn. ,,We geven bewoners graag keuzevrijheid. Willen ze zelf foto’s maken en de tekst schrijven dan kan dat. Ook de bezichtigingen mogen ze zelf doen als ze dat willen. Wie kan er meer over de sfeer, het woongenot en de voor- en nadelen vertellen dan de persoon die er jaren heeft gewoond? In hoeverre ze betrokkken willen zijn, is hun eigen keuze. We hebben ook de expertise in huis om het geheel zelf te doen.”
‘Afwisselend’
Hoogendoorn kan bogen op twintig jaar ervaring in onroerend goed. De eerste twee jaar van zijn maatschappelijke carrière deed hij WOZ-taxaties in Ede en omgeving. Daarna stapte hij de makelaardij binnen en verrijkte hij de kennis die hij in de studiebanken had opgedaan met wat hij in de praktijk leerde. Zijn kersverse collega wordt klaargestoomd om NVM-makelaar te worden. Hoogendijk, die voorheen werkzaam was voor een groothandel in bedrijfskleding, volgt een leerwerktraject. Doordat hij bijna dagelijks in de ‘vissenkom’ plaatsneemt, doet hij direct praktijkervaring op. Een uitdaging die hij met twee handen aanpakt. ,,Toen ik commerciële economie studeerde, had ik een bijbaan bij een vastgoedhandelaar die huizen verbouwde. Wat ik toen al merkte, is dat het heel afwisselend is.”
Funda
Woningen die via Hoogveste te koop staan (in Sliedrecht en omliggende plaatsen), kunnen bij het kantoor aan de Oosterbrugstraat worden bezichtigd. De gemakkelijkste en meest gevolgde route is echter het internet. Het aanbod kan op www.hoogveste.nl worden bekeken. Hoogendoorn: ,,Wie op Funda kijkt en dat doen veel mensen die op zoek zijn naar een huis, komt onze woningen als eerste tegen als de plaatsnaam Sliedrecht wordt ingetypt. Dat is het voordeel als je NVM-makelaar bent.” De opkomst van internetmakelaardij was de reden om in september 2014 de website www.mkbinternetmakelaar.nl te lanceren. De beheerder is Jan van den Heuvel, die uit de ICT-wereld komt. Hij heeft ook zijn intrek genomen in het pand aan de Oosterbrugstraat, maar heeft een bredere blik. ,,Wat we hebben gecreëerd, is een landelijk platform voor vastgoedbezitters. Hetzelfde principe, maar dan voor de zakelijke markt in heel Nederland. Wij plaatsen het kantoor- of winkelpand op onze website en Funda in business. Door de actieve rol die de eigenaar zelf speelt, bespaart hij op de makelaarskosten. Maar hij is wel verzekerd van professionele ondersteuning.”
Tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!