Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Volgende week schieten 25 nieuwe verzamelcontainers voor restafval uit de grond'
14mei 2015

Volgende week schieten 25 nieuwe verzamelcontainers voor restafval uit de grond

SLIEDRECHT – De gemeente heeft op haar website het actuele bericht geplaatst dat vanaf maandag 18 mei 25 nieuwe ondergrondse containers worden geplaatst. Onder andere op het Burgemeester Winklerplein, in de Kamerlingh Onneslaan en de P.C. Hooftlaan.
In het najaar van 2013 werd in de gemeenteraad het besluit genomen over de geleidelijke invoering van een nieuw afvalinzamelsysteem met ondergrondse vuilcontainers. Hier werd een uitvoeringstraject van een jaar aan gekoppeld. De wijken Buitenuitbreiding-Oost, Kerkbuurt-Oost, Staatsliedenbuurt, Vogelbuurt-Noord, Winklerplein-Noord, Winklerplein-Zuid, Stationsweg, Grienden, Middenveer, Rivierdijk en Vogelbuurt-Zuid moesten nog om, zo vertelde wethouder Hanny Visser-Schlieker begin december tijdens een persbijeenkomst.
De rest van Sliedrecht was op dat moment al bezaaid met ondergrondse vuilcontainers waar buurtbewoners (zij moeten maximaal 150 meter lopen) hun restafval in kwijt kunnen. Vanaf begin januari is het nieuwe afvalinzamelsysteem over het hele dorp uitgerold en mogen blik en drankkartons bij het plastic afval worden gedeponeerd waardoor mensen hiervoor niet naar de verzamel- c.q. buurtcontainers voor restafval hoeven te  lopen.
Tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!