Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Er zijn nu zoveel auto-inbraken dat er actie moet worden ondernomen''
15mei 2015

'Er zijn nu zoveel auto-inbraken dat er actie moet worden ondernomen'

SLIEDRECHT – ‘Auto-inbraken schering en inslag’ kopte Sliedrecht Vandaag een week geleden naar aanleiding van een actueel bericht op de Facebook-pagina van Buurttoezicht Sliedrecht-Oost dat Sliedrecht al weken ‘bijna iedere nacht’ wordt geteisterd door auto-inbraken. ,,Het zijn er nu zoveel dat het in onze ogen een zogenoemde ‘High Impact Crime’ is waar actie op moet worden ondernomen”, zegt het buurttoezicht desgevraagd. Het dievengilde heeft de afgelopen twee nachten weer toegeslagen in het dorp langs de A15. Tussen het centrum en Sliedrecht-Oost (onder andere aan de Thorbeckelaan) is in de nacht van woensdag op donderdag bij zes bestelwagens ingebroken met als doel gereedschap te stelen. In de straten De Horst, Stobbe en Stormrand in Oost zijn in de nacht van donderdag op vrijdag zes personenauto’s opengebroken waarna de airbags en het navigatiesysteem zijn gestolen.
,,Het werkelijke aantal ligt mogelijk hoger. Wat we op Facebook hebben geplaatst, zijn de berichten en foto’s die we van inwoners hebben gekregen via de WhatsApp-groep. Helaas betreft het in alle gevallen mosterd na de maaltijd. Niemand heeft iets gehoord of gezien.”
,,We zetten de foto’s en de tekst op Facebook om mensen alert te maken en te laten zien dat er sprake is van een golf aan auto-inbraken”, vervolgt het buurttoezicht. ,,Mensen laten via de WhatsApp-groep weten dat ze het zat zijn. Ze willen meer informatie van de gemeente en de politie en hun initiatieven voorleggen. Sommige bewoners vatten het plan op van burgerlijke nachtpatrouilles. De tijd is rijp voor een burgeravond.” Gevraagd naar een reactie zegt wijkagent Klaas Blokland de frustraties en zorgen te begrijpen: ,,Het gebeurt om de haverklap. Niet alleen in Sliedrecht, maar ook in andere plaatsen in deze regio, zoals Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Papendrecht. Ik sta er positief tegenover om met bewoners te praten over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Hoe voorkom je zoveel mogelijk dat een potentiële dief bij Sliedrecht de snelweg afslaat? Zijn er creatieve ideeën? Daar wil ik graag met mensen over van gedachten wisselen.”
Tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!