Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente laat inwoners zien hoe kruispunt Ouverture-A15 wordt ingericht'
15mei 2015

Gemeente laat inwoners zien hoe kruispunt Ouverture-A15 wordt ingericht

SLIEDRECHT – Dinsdag 19 mei houdt de gemeente Sliedrecht voor alle inwoners van Sliedrecht en Papendrecht een inloopavond over het kruispunt Ouverture-A15. Aan de hand van detailtekeningen zien zij hoe de kruising wordt ingericht. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Suggesties, met name om de verkeershinder tijdens de aanleg te beperken, zijn welkom. De inloopavond vindt van 17.00 tot 20.00 uur plaats in het gemeentekantoor.
De aanleg start medio november. Uiterlijk april 2016 zijn de werkzaamheden afgerond. Het doel van de nieuwe inrichting is om het voor inwoners van Papendrecht en Sliedrecht gemakkelijker en veiliger te maken om ter hoogte van de Sliedrechtse wijk Baanhoek-West  de snelweg af en op te gaan. Bij de Ouverture (zie foto) komt een T-kruising met stoplichten die het verkeer van en naar de A15 regelt. Verder komen bij de afrit naar de Ouverture drie rijstroken: twee richting Sliedrecht en één richting Papendrecht. Voor verkeer naar de A15 blijft één rijstrook beschikbaar. Om het verkeer tijdens de spits zo goed mogelijk te laten doorstromen worden de verkeerslichten bij de Ouverture gekoppeld aan twee verkeerslichten op de Parallelweg.
Voorbereiding
Er is nu nog niets te zien. De noodzakelijke onderzoeken lopen en de aanbesteding van de werkzaamheden wordt voorbereid. Daarna werkt de aannemer de uitvoeringsplannen in detail uit en worden de benodigde vergunningen aangevraagd. Na de inloopavond op 19 mei blijven de tekeningen nog twee weken in de centrale hal van het gemeentekantoor hangen. Voor meer informatie kan men contact zoeken met gemeentelijk projectleider Hans Bregman. Zijn e-mailadres is jh.bregman@sliedrecht.nl.
Tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!