Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dromen laten uitkomen door te doen'
18mei 2015

Dromen laten uitkomen door te doen

SLIEDRECHT / DRECHTSTEDEN - Het project ZomerOndernemer gaat binnenkort in de regio Drechtsteden van start. Jongeren tussen de 15 en 22 jaar kunnen zich kosteloos inschrijven voor een uniek project binnen de Drechtsteden. Jongeren vanuit de studierichtingen VMBO tot WO kunnen zich inschrijven via www. zomerondernemer.nl

De deelnemers aan ZomerOndernemer krijgen in de eerste week van het project trainingen en workshops om zo kennis en ervaring op te doen die hen helpen met het ondernemerschap. Zij maken kennis met belastingen, klanten werven en netwerken en krijgen een intensieve coaching en begeleiding. Het project kent een Kick-off, terugkommiddagen bij ondernemers uit de regio en een Kick-out, waarop zij hun bedrijf, product kunnen presenteren aan ondernemers uit de regio, familie en vrienden.

Het project Zomerondernemer is reeds enige jaren landelijk succesvol in Flevoland, Midden-Holland en Zwolle. Het project wordt regionaal gedragen door een initiatiefcomité bestaande uit Peter Vrancken – Da Vinci College, André Boer – Krohne/bestuur WD, Marco de Lange - gemeente Dordrecht/ Arbeidsmarktbeleid, Gerrit Alblas – Fermlogic en Martin Boevée,  coördinator – oud- bestuurder gemeente Sliedrecht.  RABO Drechtsteden/Merwestroom en Teun Muller, voorzitter Werkgevers Drechtsteden en de Regio Drechtsteden en het bedrijfsleven ondersteunen het project ZomerOndernemer Drechtsteden.

Op korte termijn zal het project in de publiciteit komen. Er zullen op korte termijn flyers en posters worden verspreid en via Facebook, Twitter en Website zal bekendheid gegeven worden en het project open staan voor inschrijving. Voor de hele regio zijn een dertigtal plaatsen beschikbaar. De intake, selectie zal plaatsvinden op basis van motivatie, idee en het invullen van een mini ondernemingsplan.Deel dit bericht met je vrienden!