Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rondje Alblasserwaard in foto's en gedichten'
18mei 2015

Rondje Alblasserwaard in foto's en gedichten

REGIO – ,,Wij weten natuurlijk dat de Alblasserwaard heel erg mooi is.  Niet alleen Kinderdijk met de molens, maar al de waterpartijen en weidse vergezichten zijn vaak thema van foto’s van toeristen die onze regio bezoeken. Vaak zien we zelf, als bewoner van dit mooie stukje Nederland, niet meer de schoonheid van onze eigen omgeving.  Daar kan nu verandering in komen”, aldus Annemieke Stuij – van der Wiel uit Sliedrecht wier foto’s regelmatig in fotobladen staan en in de prijzen zijn gevallen.
Ze heeft een scherp oog voor bijzondere lichtval. Koeien en fietsers zijn haar favoriete onderwerpen. Deze onderwerpen komen regelmatig op verrassende wijze terug in haar foto’s.  De bijbehorende gedichten zijn van haar zus Hilly van der Wiel, die net als Annemieke opgroeide in de Alblasserwaard en nu in Frankrijk woont.
In Papendrecht is de foto-expositie ‘Streek in Beeld’ te zien.  Foto’s omlijst met gedichten uit de Alblasserwaard.  Schitterende beelden van bekende plekken waarin de schoonheid van het gebied tot uitdrukking komt. De beelden worden ondersteund met gedichten die haarfijn aansluiten bij de sfeer. De fototentoonstelling kan worden bekeken in de maanden mei en juni bij De Heerlijkheid in Papendrecht (Kerkbuurt 56). De bezichtigingstijden zijn maandag tot en met woensdag van 13.30 tot 17.30 uur, op donderdag van 09.00 tot 17.30 uur, vrijdags van 09.00 tot 20.00 uur en op zaterdag 09.00 tot 17.00.
Tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!