Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Pinksteren en de Kerk' Pinksteren
19mei 2015

Pinksteren en de Kerk

SLIEDRECHT - Met Pinksteren wordt in de kerken de uitstorting van de Heilige Geest herdacht en in feite het begin van de christelijke kerk.

In het bijbelboek Handelingen 2 : 1-14 wordt verhaald wat er gebeurde in Jeruzalem, waar toen veel mensen aanwezig waren, waaronder de laatste volgelingen van Jezus.

‘Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag, dat het huis waar ze zich bevonden geheel vulde. Er verschenen aan hen een soort vlammen, die zich als vuurtongen verspreidden en zich op ieder van hen neerzetten, en allen werden vervuld van de heilige Geest….’

Pinksteren is dan misschien niet het meest aansprekende en bekende feest in de kerk, maar het is zeker niet onbelangrijk. Veel gelovigen vinden hier de inspiratie om zich in te zetten voor kerk en wereld.

Op zondag 24 mei a.s. wordt in de kerken het Pinksterfeest gevierd, zoals in de Gereformeerde Kerk Sliedrecht (Middeldiepstraat/hoek Oranjestraat). In de ochtenddienst (09.30 uur) gaat ds. J.E. Schelling voor  en speelt  Bastiaan van der Pijl het orgel. Iedereen is van harte welkom.Deel dit bericht met je vrienden!