Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wijkagent Klaas Blokland vertelt bezoekers Alzheimer Caf'
19mei 2015

Wijkagent Klaas Blokland vertelt bezoekers Alzheimer Caf

SLIEDRECHT – In De Reling aan de Industrieweg (naast het gemeentekantoor) wordt maandagavond 1 juni het maandelijkse Alzheimer Café gehouden. Gastspreker is Klaas Blokland, die in Sliedrecht wijkagent is. Hij vertelt en laat zien hoe babbeltrucs werken. Bezoekers gaan met hem in gesprek en zijn in de gelegenheid ervaringen te delen en vragen te stellen. De Sliedrechtse toneelgroep Onder Ons brengt met een tweetal sketches het probleem in beeld.
Iedereen is welkom. De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Voor vragen kan men contact opnemen met Rieta de Stigter, de coördinatrice van deze maandelijkse bijeenkomsten. Ze is op maandag en woensdag bereikbaar via 0184-416729.  Mailen kan ook: r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl. Het Alzheimer Café is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie. De Alzheimer Telefoon (0800-5088) is 24 uur per dag gratis bereikbaar voor hulp bij dementie.
Om oudere mensen bewust te maken van babbeltrucs houdt de politie in 2014 en 2015 een soort toernee langs seniorencomplexen in Sliedrecht. Sliedrecht Vandaag maakte daar een jaar geleden een uitgebreid artikel over bij de eerste bijeenkomst in De Hofstee (zie Gerelateerde berichten).
Tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!