Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Hartverwarmend musicaloptreden van een koele, gracieuze droomster'
19mei 2015

Hartverwarmend musicaloptreden van een koele, gracieuze droomster

SLIEDRECHT – ‘Eén grote verrassing.’ Zo omschreven de ouders van Lindsey, een 7-jarig meisje met een hartafwijking, de droomdag van hun dochter, die in Sliedrecht werd omgetoverd tot haar lievelingsprinses Elsa (uit de animatiefilm Frozen) en in Gorinchem in de huid kroop van een musicalster. Samen met Tessa Sunniva, die een paar jaar geleden doorbrak in de rol van Ariël de kleine zeemeermin, betoverde ze het publiek. 
Door Erik de Bruin
De Sliedrechtse dromenvangers van de stichting Dromen Zonder Beperking, zoals ze door Peter de Borst, hun voorzitter, werden omschreven, zagen het van een afstandje naar volle tevredenheid aan. Lindsey beleefde gisteren de dag van haar leven. Vanaf het podium zei De Borst dat de stichting niet alleen de dromer wil laten glunderen. ,,Ook deze droomdag is zo opgebouwd dat het steeds groter en mooier wordt.” ,,Toen ik vanmorgen aanbelde, dacht Lindsey dat ik de taxichauffeuse was die haar naar school zou brengen”, vertelt één van de vrijwilligers die zich inzet voor de stichting en zich heeft ontfermd over de verwezenlijking van deze droomwens. ,,Ik was geen onbekende. We waren al drie keer bij Lindsey geweest omdat de ontwerpster de blauwe Frozen-jurk op maat moest maken. Uiteraard moest het een verrassing blijven. Daarom vertelden we Lindsey dat de jurk voor iemand anders was en dat ze als pasmodel diende. Ze wist niet eens dat het om een Frozen-jurk ging. De ontwerpster had verschillende kleuren meegenomen.”
Verrassingen
,,We hadden verteld dat ze als beloning een stoere meiden-dag cadeau zou krijgen. Daar ging ze dus van uit: dat we iets stoers zouden gaan doen.” De eerste bestemming was dichtbij. De taxi bracht haar niet naar haar school in Dordrecht (waar ze speciaal onderwijs geniet), maar stopte aan de Krommestoep. Bij Boertie. Daar werd een Frozen-taart aangesneden en kreeg ze in gezelschap van haar ouders (‘we hebben er bewust voor gekozen om het in eerste instantie klein te houden’) de ene na de andere verrassing. Een sieraad deed vermoeden wat er nog meer stond te gebeuren. Ze werd omgetoverd in een prinses. ,,Stapje voor stapje. Aan het eind showden we de speciaal gemaakte jurk, die ze natuurlijk direct aan wilde doen.”
Unieke voorstelling
Buiten de horecagelegenheid stond een limousine klaar. Passend vervoer voor een prinses, die naar het bal werd gereden. Aangekomen bij theater De Nieuwe Doelen leek ze te dansen in de lucht. Ze zong aan één stuk en genoot als een echte musicalster van alle aandacht. Familie en vrienden waren ook naar Gorinchem gekomen om haar droomdag mee te beleven. Ze moesten even wachten op wat Lindsey backstage te bespreken had. Toen de theaterzaal open ging en ze hadden plaatsgenomen, werden ze getrakteerd op een unieke voorstelling. Uniek in meerdere opzichten. Voor Lindsey, die aan de zijde van Tessa Sunniva op gracieuze wijze de liedjes ten gehore bracht die ze dagelijks zingt, maar ook voor De Nieuwe Doelen. De schouwburg is sinds vorige week gesloten. Hoewel het doek is gevallen werkte het theater nog wel mee aan de droomuitvoering.
Deze schitterende dag werd afgesloten met een etentje bij Kom Aan Tafel! op de Kerkbuurt. Wederom heeft ondernemend Sliedrecht (en daarbuiten) zich van zijn goede kant laten zien. Onder regie van Dromen Zonder Beperking.
Tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!