Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Z'
20mei 2015

'Z

SLIEDRECHT – In De Weer. Zo heet de natuurspeeltuin aan de Prickwaert die vanmiddag werd geopend door wethouder Hans Tanis. Een dubbelzinnige naam, bedacht door Lieke Korporaal, die op de Werenbuurt slaat en op het feit dat kinderen van alles kunnen ondernemen in dit groene stukje Sliedrecht-West waar vorig jaar al een mammoetschool verrees.
Er waren vandaag ook veel volwassenen in de weer om de nieuwsgierige kids, die het hadden getroffen met het aangename lenteweer, een leuke dag te bezorgen. Er werden bollen en bloemen gevlochten, kinderen konden de stichting Sliedrecht Groen helpen met het aankleden van de insectenmuur, een vogelhuisje bouwen en beestjes zoeken met de natuur- en vogelwacht.
Wie honger had, kon een ijsje of suikerspin halen, maar moest daar wel wat geduld voor hebben want er stonden twee enorme rijen. Veel kinderen en ouders wisten de tweede natuurspeeltuin die Sliedrecht rijk is te vinden. Tot genoegen van Bas de Deugd, die het terrein heeft ingericht en daar zijn afstudeerproject van heeft gemaakt. ,,Zóveel kinderen en hoe enthousiast ze zijn, is geweldig om te zien. Daar hebben we deze natuurspeeltuin voor gemaakt”, aldus de MBO-student, die een hoveniersopleiding volgt en stage loopt bij de gemeente.
Sliedrecht Vandaag maakte onderstaande foto-impressie van de openingsdag.
* Als je op een plaatje klikt, wordt die vergroot.
Tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!