Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente nodigt bewoners en bedrijven uit om mee te denken over Dijkvisie'
20mei 2015

Gemeente nodigt bewoners en bedrijven uit om mee te denken over Dijkvisie

SLIEDRECHT – ,,Het dorpse karakter van Sliedrecht wordt voor een belangrijk deel bepaald door het mooie, historische dijklint. Dit moet zoveel mogelijk behouden blijven”, aldus de gemeente, die bezig is met een Dijkvisie. ,,Daar betrekken we graag de mening van inwoners en bedrijven bij die op de dijk wonen en werken.” In juni worden drie avonden gehouden waarbij bewoners en bedrijven mee kunnen denken over de toekomst van de Sliedrechtse dijk.
Ook andere inwoners van het rivierdorp, die niet aan de dijk wonen en/of werken, zijn welkom. ,,We delen de dijk op in drie delen”, aldus gemeentevoorlichter Rico den Boer. ,,Voor elke avond worden bewoners en bedrijven uit het betreffende deel uitgenodigd.” De gemeente presenteert tijdens deze bijeenkomsten een sterkte/zwakte-analyse van het dijklint. De aanwezigen kunnen hierop reageren en de sterke en zwakke punten aanvullen. Daarnaast kunnen zij aanvullende wensen en aandachtspunten meegeven. Den Boer: ,,Ook op de website van de gemeente kan de analyse worden bekeken. Mensen kunnen hierop reageren door middel van een invulformulier.” Na de drie bijeenkomsten wordt alle informatie gebundeld en gebruikt bij het opstellen van de toekomstvisie. Via de gemeentelijke website worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden van het proces en wat er met hun inbreng is gebeurd. De raad stelt in het vierde kwartaal van 2015 de nieuwe Dijkvisie vast.
Vorig jaar oktober werd in de gemeenteraad de startnotitie Dijkvisie besproken. Wethouder Len van Rekom kreeg de opdracht mee een concrete visie uit te werken. Waar ook geldbedragen in vermeld staan om iets te doen tegen verpaupering. Zie ‘Gerelateerde berichten’.


Deel dit bericht met je vrienden!