Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Buurttoezicht Sliedrecht-West houdt een oogje in het zeil bij gisteren geopende natuurspeeltuin'
21mei 2015

Buurttoezicht Sliedrecht-West houdt een oogje in het zeil bij gisteren geopende natuurspeeltuin

SLIEDRECHT – De gemeente heeft de contacten met het jongerenwerk en de wijkagent geïntensiveerd wat betreft de natuurspeeltuin aan de Prickwaert die gisteren is geopend. De reden is dat er de afgelopen weken sprake is geweest van vandalisme in de vorm van uit de grond getrokken planten alsmede zwerfvuil en graffiti (zie ‘Gerelateerde berichten’) . Een buurtbewoner vertelde tegenover AD De Dordtenaar (het artikel is dinsdag gepubliceerd) dat een groepje jongeren dat zich ophield in de natuurspeeltuin stenen en stokken naar hem en zijn dochtertje heeft gegooid toen hij hen terechtwees.

Naar aanleiding hiervan en eerdere signalen heeft de CDA-fractie schriftelijke vragen gesteld. Die werden dinsdagavond aan het begin van de raadsvergadering al beantwoord door de burgemeester, die daarmee, met de opening in het vooruitzicht, een signaal wilde afgeven. ,,Ze moeten hier met hun tengels van af blijven”, zei  van Hemmen op krachtige toon nadat hij eerder had aangegeven dat de gemeente contact heeft gehad met de wijkagent en het jongerenwerk en van eerstgenoemde te horen heeft gekregen dat de buurttoezichthouders in Sliedrecht-West, die ‘s avonds hun ronde maken, het terrein dagelijks zullen bezoeken.

Hij noemde het belangrijk dat buurtbewoners blijven melden. ,,Of we gezien de eerdere signalen laks hebben gehandeld? Nee, dat hebben we niet”, reageerde hij op een vraag van het CDA. ,,Het terrein was afgesloten. Vernielingen kunnen helaas plaatsvinden in de openbare ruimte.”

Bovenstaande foto is gisteren gemaakt tijdens de opening van de natuurspeeltuin. Kijk voor meer foto’s en een kort sfeerverslag onder ‘Gerelateerde berichten’.
Tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!