Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bnnenvaart als thema Filmfestival in Baggermuseum' La Bianca bij Sliedrecht-Baanhoek
26mei 2015

Bnnenvaart als thema Filmfestival in Baggermuseum

SLIEDRECHT - Zaterdag 30 mei a.s. is de binnenvaart het thema van het filmfestival in het Nationaal Baggermuseum te Sliedrecht. Het vervoer over water is van groot belang voor de economie van Nederland en onmisbaar bij het transport van alle denkbare goederen waar we dagelijks van afhankelijk zijn.
Vaarwegen en havens dienen onderhouden te worden door baggerbedrijven, vandaar de link tussen de binnenvaart en de wereld van waterbouw.

Het Nationaal Baggermuseum besteedt aanstaande zaterdag speciale aandacht aan de binnenvaart. Om 11:00 uur start het filmprogramma met een overzicht van het 25 jarig bestaan van de Vereniging Binnenvaart. Daarna volgt u het m.s. “Triton” vanuit de Rotterdamse haven met bestemming Mannheim en Basel.

Tot de middagpauze ziet u een impressie van de Rijnvaart tussen 1948 en 1955. Het middagprogramma start 13:30 uur met een film van NV Willem van Driel's Stoomboot en Transportondernemingen, periode 1888 tot 1992.

Vervolgens varen met een duwboot en het werk aan boord komt vervolgens aan de orde. De filmdag wordt afgesloten aan boord van een spits, varend door de prachtige kanalen van Frankrijk en via de Rijn naar Rotterdam als eindbestemming. Het volledige programma van het binnenvaart filmfestival is te zien op de site www.baggermuseum.nl

Het Nationaal Baggermuseum, Molendijk 204 in Sliedrecht is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur.

Klik hier voor het programma.Deel dit bericht met je vrienden!