Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Drechtsteden nog beter bereikbaar met spitsdienst waterbus' Drechtsteden bestuurder Hans Tanis
29mei 2015

Drechtsteden nog beter bereikbaar met spitsdienst waterbus

DRECHTSTEDEN / SLIEDRECHT - Lijn 20 van de waterbus vaart vanaf aanstaande maandag, in de spits vaker en sneller tussen de Merwekade in Dordrecht en de Erasmusbrug in Rotterdam. Vandaag is de officiële ingebruikname van het duurzame elektrische schip; maandag start de nieuwe spitsdienstregeling. Van maandag t/m vrijdag vaart er tijdens de ochtend- en avondspits een extra schip. Portefeuillehouder Mobiliteit van het Drechtstedenbestuur Hans Tanis: “Rotterdam en de Drechtsteden zijn nu nog beter bereikbaar.”

De extra waterbus-spitsdienst zorgt voor meer afvaarten en extra capaciteit in de ochtend- en avondspits. Het extra schip stopt in Dordrecht, Alblasserdam, Ridderkerk, Krimpen a/d IJssel en Rotterdam-Erasmusbrug. In Alblasserdam en Dordrecht kan worden overgestapt richting de andere Drechtsteden Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.

Portefeuillehouder Mobiliteit van het Drechtstedenbestuur Hans Tanis: “Bereikbaarheid is een belangrijk regionaal thema voor de samenwerkende Drechtsteden. Deze vorm van vervoer over water maakt onze regio uniek. Daarom zijn we zeer content met deze uitbreiding. Voor inwoners en werknemers op fiets- of wandelafstand van de haltes, is de waterbus nu een nog beter alternatief voor het dagelijkse fileleed tijdens de spitsuren. Het nieuwe schip is bovendien elektrisch, dus duurzaam en draagt zo bij aan een betere luchtkwalitDrechtstedenbestuurder Hans Tanis eit.”

Waterbus al vijftien jaar verbindende factor tussen de Drechtsteden
Jaarlijks vervoert de waterbus ruim 1,7 miljoen reizigers tussen de Drechtsteden en Rotterdam. De zes Drechtsteden Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht en Alblasserdam zijn via de rivieren per waterbus extra goed bereikbaar. Reizigers kunnen snel en gemakkelijker met deze vorm van openbaar vervoer van A naar B. De OV chipkaart is geldig en de fiets mag gratis mee aan boord.

Toeristische trekpleister
De waterbus is bovendien een toeristische trekpleister. Buiten de spits, in de daluren en in het weekend stopt de extra waterbus bij diverse toeristische attracties in de waterdriehoek, zoals Rotterdam-Erasmusbrug, het historisch centrum van Dordrecht, de molens van Kinderdijk in Alblasserdam en de Biesbosch.

De Drechtsteden betalen mee aan de dienstregeling. De Drechtsteden dragen gezamenlijk ruim zeven ton per jaar bij.Deel dit bericht met je vrienden!