Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'RTV Holland werkt aan bekendheid 'Programmamakers krijgen bij onze omroep de ruimte'' Clown Bassie bij RTV Holland
01jun 2015

RTV Holland werkt aan bekendheid 'Programmamakers krijgen bij onze omroep de ruimte'

SLIEDRECHT - Dé Nederlandse internetomroep RTV Holland is gevestigd in Sliedrecht en is op zoek naar ervaren programmamakers. "Wij spreken van professionele vrijwilligers. Want iedereen bij de omroep is vrijwilliger. De makers leveren vanuit hun huisstudio via een internetverbinding hun programma aan", zegt programmaleider Peter Donk. RTV Holland is nu ruim een half jaar aan het uitzenden en de omroep draait goed.

Reacties
De luisteraar heeft de keuze uit honderden omroepen op het internet. Donk: "Het aanbod aan radiostations is groot. We krijgen veel reacties en mensen uit het buitenland vragen ons met enige regelmaat of wij de nieuwe wereldomroep zijn vanuit Nederland. We hebben met RTV Holland een makkelijke en goede naam. We heten niet Radio De Viersprong tenslotte. Onze programmamakers komen uit heel het land en dat mogen er wat ons betreft best wat meer worden."

Programmamakers
Programma's worden met veel enthousiasme gemaakt en de internetomroep wil op korte termijn meer gepresenteerde programma's gaan brengen. Donk: "We stellen als eis dat belangstellenden M/V beschikken over ervaring in het programma's maken en een thuisstudio hebben met een goede internetverbinding. Bij RTV Holland staan de programmatitels vast, maar inhoudelijk is er veel vrijheid. En kan er veel! We werken in een gezellig team, die met veel plezier wekelijks programma's maken. "

De Radiobrief
RTV Holland richt zich op de inwoners van Nederland en op alle Nederladers die voor een korte of langere tijd buiten de landsgrenzen wonen of verblijven. De uitzendingen van dé Nederlandse internetomroep zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week te beluisteren. "We brengen muziek en informatie, een gevarieerd muziekaanbod en hebben in sommige programma's telkens contact met Nederlanders via de telefoon of skype. Dat is leuk. Nederlanders uit Peru of Thailand duiken bijvoorbeeld op in De Radiobrief in het weekendprogramma 'Post voor Holland'. Daarin vertellen ze over hun leven buiten Nederland, maken gebruik om familie of vrienden te groeten en we draaien een wensplaat", zegt Donk, die ook oprichter en voorzitter is van de stichting RTV Holland.

Bereik
Op RTV Holland kunnen bedrijven adverteren. Ook kunnen bedrijven en particulieren lid worden van de 'Club van 100'. RTV Holland is te volgen via www.rtvholland.nl (klik op luisterbutton), waar ook alle informatie staat, op Twitter @RTVHolland en via Facebook omroepRTVHolland. Ook heeft RTV Holland een luisterplatform opgericht, waar meerdere radiostations te vinden zijn, ga daarvoor naar www.nlradiostations.nl, Twitter @nlradiostations. Ook bestaat de RTV Holland-app. Geïnteresseerde programmamakers kunnen reageren naar: info@rtvholland.nl

Zie ook:
Clown Bassie opent internetomroep RTV Omroep (ma, 17 nov 2014)
Internetomroep RTV Holland op 15 november officieel geopend door Clown Bassie (ma, 3 nov 2014)
Volleybalverslag op RTV Holland (ma, 27 okt 2014)


Deel dit bericht met je vrienden!