Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'College komt met eerste plannen voor Kerkbuurt'
03jun 2015

College komt met eerste plannen voor Kerkbuurt

SLIEDRECHT - Dinsdagavond heeft wethouder Len van Rekom namens het college van B&W de eerste plannen gepresenteerd voor een impuls aan de Kerkbuurt. Tijdens de beeldvormende raadsvergadering nam hij de gemeenteraad mee door het Plan van Aanpak waar de afgelopen maanden, samen met de winkeliers, hard aan is gewerkt. Inkrimping en verandering van het winkelbestand, meer horeca, betere autotoegankelijkheid, fietsen toestaan, meer gezelligheid en levendigheid, verfraaien van leegstaande panden, een gedeeltelijke overkapping, een roltrap/rolbaan en de mogelijke komst van de kermis en een weekmarkt kwamen aan de orde.

Naast de gemeente denken ook de pandeigenaren en ondernemers van de Kerkbuurt actief mee over de toekomst van de Kerkbuurt. "Ik proef het enthousiasme om er met elkaar iets moois van te gaan maken," aldus wethouder Len van Rekom. "Niet voor niets hebben we als college de Kerkbuurt gemarkeerd als één van de grote projecten die we willen realiseren. Maar om echt iets neer te zetten hebben we alle partijen hard nodig."

Plannen
Allereerst wordt onderzocht of de toegankelijkheid kan worden verbeterd met een roltrap of rolbaan vanaf de ingang bij de Jumbo richting de Hema. Daarnaast lag er een plan om het Merwedeplein te overkappen, maar uit een eerste inventarisatie blijkt dat dit de nodige nadelen met zich meebrengt en de kosten hoog zijn. Met ondernemers is gesproken over het deels autotoegankelijk maken van de Kerkbuurt tussen P.C. Hooftlaan en Waterkeringsweg, zodat zich hier winkels kunnen vestigen met een 'snelle boodschap-functie'. Daarnaast is het binnenkort mogelijk om te fietsen over de Kerkbuurt als hier geen bezwaren meer tegen worden ingediend. Leegstaande panden kunnen worden verfraaid door gevel- en etalagebekleding toe te passen. Door middel van banieren (vlaggen) en meer bankjes en andere zitelementen kan de gezelligheid en levendigheid worden vergroot.

Winkelaanbod
Op verschillende manieren wordt geprobeerd om het winkelaanbod aantrekkelijker te maken. Zo moeten de verschillende branches beter vertegenwoordigd zijn en is er behoefte aan meer horeca. Ook het omvormen van winkelpand tot woonruimte kan soms een oplossing zijn.

Weekmarkt en kermis
Eerder was al aangekondigd dat onderzoek gedaan zou worden naar verplaatsing van de weekmarkt naar de Kerkbuurt. Hierin wordt nu ook de optie meegenomen waarbij er naast de markt op het Burg. Winklerplein een aanvullende markt met andere producten op de Kerkbuurt komt. In het najaar wordt duidelijk of dit kans van slagen heeft.

In het onderzoek naar een toekomstbestendige locatie voor de kermis is ook gekeken of de Kerkbuurt hiervoor in aanmerking komt. Dit blijkt niet haalbaar.
Na de zomer komt het college met een gedetailleerder plan in een raadsvoorstel met financiële onderbouwing. Hierin wordt de input van de gemeenteraad meegenomen. Binnenkort start een onderzoek binnen het Sliedrechtse bewonerspanel naar de waardering en beleving van de Kerkbuurt.Deel dit bericht met je vrienden!