Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bewoners Waerthove in vakantiesferen'
08jun 2015

Bewoners Waerthove in vakantiesferen

SLIEDRECHT - Bewoners van woongroepen De Kaai en ’t Bosch in verpleeghuis Waerthove vierden vorige week thuis vakantie. Van maandag 1 juni tot en met vrijdag 5 juni genoten zij een week lang van allerlei festiviteiten en lekkernijen in Hollandse stijl.

Vakantiegevoel
Zorgregisseur Corrie van den Enden vertelt: ‘Voorheen gingen we weleens met een aantal bewoners op vakantie. Dat is echter niet voor alle bewoners mogelijk, omdat sommigen gehecht zijn aan hun eigen huis. Om hen toch een vakantiegevoel te geven, hebben we voor hen een vakantieweek met een Hollands tintje georganiseerd.’

Groeten uit Holland
De vakantieweek ging feestelijk van start met een uitgebreide brunch en de Ik hou van Holland-quiz. Verder was er een huiskameroptreden, beauty verwenarrangement en boerderijbezoek. De vakantie werd vastgelegd tijdens een fotoshoot. Van de foto’s werden ansichtkaarten gemaakt die met “groeten uit Holland” werden verstuurd naar familie. Vrijdagavond werd de week met alle medewerkers en bewoners afgesloten met een barbecue.

Herinneringen
‘Het was een geslaagde vakantie’, zegt Corrie. ‘De eerste vraag die de bewoners elke ochtend stelden was: “wat gaan we vandaag doen?” Ook merken we dat de meeste bewoners zich herinneren wat ze tijdens de vakantieweek hebben gedaan. En dat is voor deze bewoners met dementie heel bijzonder.’

Fotobijschrift: Bewoners van woongroepen De Kaai en ’t Bosch in verpleeghuis Waerthove vierden vorige week thuis vakantie en gingen onder andere op bezoek bij een boerderij.Deel dit bericht met je vrienden!