Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ontwerpwedstrijd voor herkenbaar 'beeld' Sliedrecht'
10jun 2015

Ontwerpwedstrijd voor herkenbaar 'beeld' Sliedrecht

SLIEDRECHT - De gemeente Sliedrecht schrijft een wedstrijd uit voor het ontwerpen van een herkenbaar 'beeld' voor Sliedrecht. Ontwerpers binnen en buiten het dorp worden uitgedaagd om iets te ontwerpen wat kenmerkend is voor de gemeente. Als hier een geschikt ontwerp uit voortkomt wordt dit beeld geplaatst op één of meerdere belangrijke plekken in Sliedrecht. Wethouder Hanny Visser: "We zoeken naar een beeld waarbij je meteen weet: ik ben er, dit is Sliedrecht."

Sliedrecht moet voor iedereen in een oogopslag herkenbaar worden. Hanny Visser: "Buiten de plaatsnaamborden wijst niets erop dat je in Sliedrecht bent. Daar willen we verandering in brengen en Sliedrecht beter op de kaart zetten. We benutten daarvoor graag de creativiteit die binnen en buiten het dorp aanwezig is. We laten ons graag verrassen."

Criteria
Een beeld wil overigens niet zeggen dat het ook echt in de vorm van een stenen beeld moet zijn. Deelnemers kunnen ontwerpen met licht, vorm, kleur of een combinatie hiervan maken. De enige criteria die gelden zijn dat het aansprekend moet zijn, aan moet sluiten bij het karakter van Sliedrecht, duurzaam van aard is en tegen een aanvaardbare prijs te ontwikkelen en onderhouden is.

Ontwerp
Iedereen die een creatief idee heeft mag meedoen. Elke deelnemer levert een vrijblijvend ontwerp in, met daarbij een beschrijving van wat het ontwerp inhoudt en wat het uit moet drukken. Daarnaast moet een inschatting worden gemaakt van de afmetingen en de materialen. Een zeskoppige vakkundige jury beoordeelt vervolgens de inzendingen en deelt prijzen uit van 500, 200 en 100 euro voor de drie beste ontwerpen. Uiteindelijk bepaalt het college van B&W of zij een van de ontwerpen laat uitwerken en gaat plaatsen in het dorp.

Op www.sliedrecht.nl is meer informatie te vinden over de ontwerpwedstrijd. Vragen stellen kan door een e-mail te sturen naar a.vonk@sliedrecht.nl. Inzendingen kunnen gemaild worden naar r.aarts@sliedrecht.nl.Deel dit bericht met je vrienden!