Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste politieke cafe' Erik de Bruin en Pieter Donk
11jun 2015

Eerste politieke cafe

SLIEDRECHT - Vanuit de politiek is vaak geprobeerd om burgers naar de publieke tribune te lokken. Zonder succes, want verder dan luisteren of even inspreken komt het daar niet. Journalisten Peter Donk en Erik de Bruin vinden dat een rechtstreeks debat tussen lokale politici en de inwoners mogelijk moet zijn. Zij geven die gelegenheid in hun politiek café Sliedrecht Debat. De eerste vindt plaats donderdag 25 juni om 21.00 uur in café Bij Boertie, Krommestoep 1b in Sliedrecht.

Het initiatief komt van buiten de politiek. In het Sliedrecht Debat voeren Peter Donk en Erik de Bruin de regie, waarbij Donk de gespreksleiding op zich neemt. 
Politiek
Debatten zijn mogelijk tussen politici onderling én tussen politici en bezoekers. Erik de Bruin en Peter Donk doen het geheel vrijwillig, de locatie is gratis ter beschikking door Leon Boer en de gemeente Sliedrecht betaalt het geluid. Alle politieke partijen hebben hun medewerking toegezegd. Komt u ook?

Stellingen
Het debat begint met een pitch. Gastspreker is Henk de Vree uit Hardinxveld-Giessendam, fractievoorzitter van de PVV in de provincie Zuid-Holland. In het debat komen vier actuele stellingen aan de orde. Dat zijn: 'Sliedrecht moet met alle andere gemeenten in de Alblasserwaard één geheel vormen (ambtelijk en/of bestuurlijk)', Sliedrecht  moet kiezen voor het realiseren van één winkelhart', In Sliedrecht is genoeg te doen. Ook op zondag!' en 'Criminelen hebben in Sliedrecht vrij spel'. Rond 22.30 uur wordt afgesloten met een informeel samenzijn. Drankjes zijn voor eigen rekening. 


Deel dit bericht met je vrienden!