Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ondernemers en politiek zoeken werk voor IHC'ers'
12jun 2015

Ondernemers en politiek zoeken werk voor IHC'ers

DRECHTSTEDEN - Werkgevers en politici in de Drechtsteden zijn positief over de mogelijkheden om ontslagen IHC-medewerkers aan ander werk te helpen. "We willen er echt voor gaan, want het is natuurlijk een drama", zegt wethouder Tanis van Sliedrecht.

Burgemeester Brok van Dordrecht had de ondernemers en politici deze vrijdagochtend uitgenodigd voor een ontbijt in het Hof van Dordrecht om hen te bedanken voor de inzet tijdens Koningsdag. Maar aan tafel gaan de gesprekken vooral over het massa-ontslag bij IHC.

Donderdag hadden de Drechtsteden al laten weten dat er een banenmarkt komt voor IHC'ers die hun werk kwijtraken. Wethouder Tanis benadrukt dat de politiek geen werk kan creëren. Dat moeten de ondernemers doen, zegt Tanis. "Dus wij plaatsen het aapje ook niet op onze schouder."

Toch ziet Tanis een bescheiden rol voor de politiek:'We hebben wel contact gezocht met de sociale dienst, met een aantal grote werkgevers hier uit de buurt en de brancheorganisatie en we hebben op heel korte termijn een gesprek om te kijken wat we kunnen doen."

Tijdens het ontbijt tonen meerdere werkgevers interesse in technisch goed opgeleid personeel van IHC. Baggerbedrijf De Boer uit Sliedrecht zegt werk te hebben voor 3 tot 4 mensen in de technische dienst. De Boer zal de IHC'ers "met liefde" herplaatsen, zei de directeur op Radio Rijnmond.Deel dit bericht met je vrienden!