maandag 13 juli 2020

Alles over Sliedrecht

5 trends voor de werkplek van de toekomst

30 juni 2015

SLIEDRECHT - Zakelijk nieuws uit de Drechtsteden
Shiraz Office Furniture, gevestigd aan de Toermalijnring 1600 in Dordrecht, is op de hoogte van de laatste trends in de kantoorwereld. Hieronder volgt een laatste update:

Trend 1: Zit/Sta Meubilair.
In de kantooromgeving van de toekomst kunt u gebruik maken van dynamisch kantoormeubilair. Denk bij dynamisch kantoormeubilair bijvoorbeeld aan bureaus die u kunt transformeren van een zit- naar sta meubel. Zit en sta-werken wordt in de toekomst steeds meer toegepast. De combinatie van zit en staand werken is beter voor de gezondheid van een werknemer. Tevens zorgt een dynamische werkplek voor vermindering van de kans op hart- en vaatziektes en diabetes.

De effectiviteit van deze bureaus wordt vergroot, door een combinatie met een bureaustoel die zelf aangeeft wanneer het tijd word om te gaan staan. Door deze combinatie wordt wisselend werken gemotiveerd en hopelijk meer toegepast nadat het meubilair is aangeschaft. Tevens is deze bureaustoel ook ideaal voor het werken vanwege de extra comfortabele zittingen. Het is een compleet uitgekiende stoel, waarin alle kennis op het gebied van ergonomie, technologie en duurzaamheid samenkomt. Een uitstekende stoel die mensen bewust maakt van hun zitgedrag en hen daarbij actief ondersteunt, door aan te geven wanneer het tijd is om te gaan staan.

Trend 2: Actieve werkomgeving
De kantooromgeving van de toekomst nodigt door haar kantoormeubilair en indeling uit om meer te gaan bewegen tijdens het werken en bewuster te worden van het gezonde werken. Kleine details in de inrichting van een werkomgeving kunnen bijdragen aan het meer bewegingen onder werktijd, zonder productiviteitsverlies en hoge kosten. U kunt bijvoorbeeld denken aan brede looppaden, open werkplekken en dynamisch kantoormeubilair. Ook wordt er in de toekomst meer nagedacht over de inrichting. Laat uw werknemers meer bewegen en zorg dat al uw apparatuur verdeelt staat over de ruimte. Dit zorgt ervoor dat werknemers meer bewegen en niet alles vanaf hun luie stoel doen.

Trend 3: Bewust worden van uw zit gedrag door technologie
Technische ontwikkelingen maken het mogelijk om op slimme manieren inzicht te krijgen in het gedrag van werknemers. Door de jaren heen worden diverse nieuwe ontwikkelingen toegepast om werknemers bewuster te laten worden van hun zit gedrag. Er zijn al veel beweegmonitoren en apps ontwikkeld voor smartphone’s die lichamelijke activiteiten kunnen bijhouden en meten, tijdens bijvoorbeeld lopen of fietsen. Ook zal het niet meer lang duren voordat er een app wordt geïntroduceerd die een signaal kan afgeven wanneer het tijd wordt om te gaan bewegen.

Trend 4: Actief werken
Op ons werk zitten we vaak langdurig achtereen. Dit kan nadelige effecten hebben op onze gezondheid. Deze effecten zijn niet op te lossen door een paar keer per week te gaan sporten of af en toe de fiets te pakken. Het is daarom belangrijk dat werknemers en werkgevers bewust worden van hun zitgedrag en hun beweging tijdens het werken. Het is belangrijk dat het bewegen op de werkvloer vergroot wordt, zowel bij werknemers als werkgevers. Dit kunt u vergroten door bijvoorbeeld staand te telefoneren, staand of lopend te overleggen, in de lunchpauzes een wandeling te maken, met de trap gaan inplaats van de lift en zo zijn er meer mogelijkheden om meer te gaan bewegen op de werkvloer. Ook door kantoormeubilair verder van elkaar te plaatsten, motiveert u de werknemers om verder te lopen. Door elk half uur een paar minuten te staan of te bewegen voorkomt u langdurig zitten. Daarnaast beperkt u de risico’s op vroegtijdig overlijden en ook risico’s op het krijgen van aandoeningen zoals depressie, overgewicht, diabetes en andere lichamelijke klachten.

Trend 5: Sport komt dichter bij de werkvloer.
Fitness op de werkvloer groeit nog steeds. Vooral bij bedrijven waar langdurig gezeten wordt. Door fitness te combineren met online oplossingen, digitale beweegmonitoren en apps, worden ook werknemers gemotiveerd om meer te gaan bewegen.

Deel dit bericht met je vrienden!