Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Baggerfestival 2015 smaakt naar meer' Kenny B Band tijdens Baggerfestival 2015
06jul 2015

Baggerfestival 2015 smaakt naar meer

SLIEDRECHT - Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli hebben zo’n 25.000 bezoekers aan het Baggerfestival kunnen genieten van vele feestelijke activiteiten. Ondanks de hoge temperaturen heeft de Stichting Baggerfestival een coole start gemaakt. En is de basis gelegd voor het Baggerfestival 2017.

Op vrijdagochtend 3 juli overhandigde de burgemeester van Sliedrecht - Bram van Hemmen, symbolisch de sleutel van het baggerdorp aan de voorzitter van de Stichting Baggerfestival - Jan Huijbers. Het Baggerfestival startte met een inhoudelijk ochtendprogramma aan boord van een schip dat tussen Dordrecht en Sliedrecht voer. Hier waren sponsoren en bestuurders aanwezig om te discussiëren over hoe de komende jaren in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden wateroverlast kan worden voorkomen. Vanzelfsprekend kwam hier ook de rol van de waterbouwers en baggeraars aan de orde. Want dat was één van de belangrijkste redenen om het Baggerfestival weer te organiseren: de waterbouw en baggerindustrie op de kaart te zetten. En dat is gelukt!

25.000 bezoekers
Jong en oud uit Sliedrecht en ver daarbuiten hebben tijdens het Baggerfestival 2015 kennis opgedaan bij de diverse baggeraars en waterbouwers, demonstraties gezien van de brandweer en KNRM, graffiti mogen spuiten, in snelle auto’s gezeten, baggermolens zien werken, gezongen en gedanst op muziekpodia, genoten van diverse braderie aanbiedingen en foto’s gemaakt van de vele artiesten.

10.000 euro voor goed doel
Aan het einde van de eerste festivaldag werd in het Baggermuseum een cheque uitgereikt aan School Bleyburgh. Mede door de inspanningen van de Rotary Sliedrecht en de opbrengsten van het Baggerfestival kan de Sliedrechtse School Bleyburgh €10.000 besteden aan hun technische leerruimte. De overige opbrengsten van het Baggerfestival 2015 worden ondergebracht in een studiefonds dat opleidingen mogelijk maakt voor jongeren.

150 vrijwilligers
Door de vele vrijwilligers, hulpdiensten zoals EHBO’ers, beveiligingsdiensten, politie en brandweer was het ook achter de schermen van het Baggerfestival goed georganiseerd. Zij hebben er mede voor gezorgd dat de duizenden bezoekers vooral hebben kunnen genieten van een actief, muzikaal en inhoudelijk festival. Op Facebook en Twitter voornamelijk  positieve reacties. Voor burgemeester Bram van Hemmen een extra reden om direct na het slotoptreden van Kenny B. bij het weer in ontvangst nemen van de sleutel van Sliedrecht een toezegging te doen: “Met dit Baggerfestival hebben de organisatoren laten zien waar Sliedrecht goed in is: ergens voor gaan én feestvieren! Wat mij betreft gaan we daarom starten met de voorbereidingen voor het Baggerfestival 2017!”Deel dit bericht met je vrienden!