Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Hardinxveld-Giessendam ook lid van Drechtsteden'
10jul 2015

Hardinxveld-Giessendam ook lid van Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - De gemeente Hardinxveld-Giessendam treedt toe tot het samenwerkingsverband van de Drechtsteden. De gemeenteraad heeft dat donderdagavond besloten.

Hardinxveld-Giessendam is te klein geworden om bestuurlijk zelfstandig door te gaan. De gemeente was daarom al langere tijd op zoek naar een manier om zaken die moeilijk alleen te regelen zijn op te vangen. Bovendien wordt kosten verlaagd en de kwaliteit van de dienstverlening goed gehouden.

Door met de Drechtsteden samen te werken, krijgt de gemeente de ondersteuning die het nodig heeft. Een fusie met andere gemeenten is daardoor vooralsnog niet nodig. Het samenwerkingsverband bestaat onder meer uit Dordrecht, Sliedrecht en Alblasserdam. Alle gemeenten zijn zelfstandig, maar werken voor grotere projecten met elkaar samen.

Raadslid Robert Philippo van de Transparante partij voor Algemeen Belang (T@B) noemt de samenwerking de beste oplossing. "Op deze manier blijft ons dorp zelfstandig, maar werken we regionaal samen om de enorme taken van het Rijk aan te kunnen. Hiermee werken we aan het oplossen van onze kwetsbaarheden."

Eerder deed Hardinxveld-Giessendam onderzoek naar samenwerking in de Alblasserwaard. Dit draaide nergens op uit.

Bron: RTV RijnmondDeel dit bericht met je vrienden!