Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Programma eerste Woondag Sliedrecht gepresenteerd'
28jul 2015

Programma eerste Woondag Sliedrecht gepresenteerd

SLIEDRECHT - Je eigen droommeubel ontwerpen, een sessie interieurtekenen, een workshop koken, maar ook volop entertainment met een mini-kermis, braderie en een feesttent. Maandag 27 juli presenteerden wethouder Len van Rekom en Bart Keijzer van de Woonboulevard het uitgebreide en afwisselende programma voor de allereerste Woondag Sliedrecht, die op zaterdag 26 september van 11:00 tot 17:00 uur plaatsvindt op de Woonboulevard Sliedrecht. Speciaal voor de Woondag is een nieuwe website gelanceerd: www.woondagsliedrecht.nl.

De afgelopen maanden is door een kerngroep hard gewerkt aan de totstandkoming van het programma. "Daar ben ik trots op," aldus Len van Rekom. "Na de terugkeer van het Baggerfestival krijgt Sliedrecht er opnieuw een mooi evenement bij, waarbij we als gemeente konden rekenen op de enthousiaste medewerking van verschillende bedrijven en organisaties. We zetten een evenement neer voor alle Sliedrechters, maar we verwachten ook veel bezoekers van buiten het dorp aan te trekken."

Wonen
Het draait tijdens de Woondag natuurlijk vooral om het thema wonen in de breedste zin van het woord. Het doel van de Woondag is om te laten zien wat Sliedrecht op woongebied allemaal in huis heeft, waarbij starters op de woningmarkt, senioren, mensen met verhuisplannen, maar ook andere geïnteresseerden op één dag alles te weten komen over wonen in Sliedrecht. Ze kunnen daarvoor terecht bij diverse partijen zoals projectontwikkelaars, woningcorporaties, makelaars en hypotheekverstrekkers. Er zijn zes zogenaamde themapleinen ingericht op gebied van duurzaamheid, veiligheid, binnenhuisarchitectuur, starters, doorstromers en senioren.

Entertainment
Maar ook op gebied van entertainment wordt alles uit de kast getrokken. Muziekvereniging Crescendo zal de Woondag muzikaal openen. Verder komt er een mini-kermis voor kinderen, wordt gratis frites met mayonaise uitgedeeld en is er een braderie met diverse marktkramen. Ook komt er een grote feesttent te staan. Door de route langs de themapleinen te volgen kunnen bezoekers meedingen naar tien cheques van 450 euro die besteed kunnen worden bij een geselecteerd aantal winkels op de Woonboulevard Sliedrecht.

Bij gebleken succes wordt de Woondag een jaarlijks terugkerend evenement. "En daar gaan we vanuit," aldus Len van Rekom. "De komende weken werken we hard om alle puntjes op de i te zetten." Er is een speciale website ontwikkeld met daarop alle deelnemers en activiteiten tijdens de Woondag. De website is www.woondagsliedrecht.nl. Ook is een Facebook-pagina opgezet.Deel dit bericht met je vrienden!