Sliedrecht nestelt zich naast Heinenoord aan kop na opnieuw een gedegen overwinning

30 juli 2015
SLIEDRECHT – In een matige wedstrijd in en tegen Brielle waarin vooral in de eerste helft zoals inmiddels gebruikelijk de toeschouwers niet bepaald werden verwend, zette Sliedrecht in de tweede helft de bekende puntjes op de i. Man van de wedstrijd was Roy Leeuwestein met twee doelpunten en één assist. Sliedrecht zegevierde met 1-3. Na de wedstrijd kregen de blauw-witten het goede nieuws te horen dat koploper Heinenoord weer punten had verspeeld (ditmaal zelfs drie) waardoor de titelstrijd in de eerste klasse C ongemeen spannend is geworden.
Door Joop Hartog
In het begin zag het er niet best uit voor de gasten. Na een matige opening werd na een klein halfuur keeper Basjan Munten verrast toen hij te ver voor zijn doel stond. De volley van Gijs van den Ende belandde tegen de lat. De rebound werd voor open doel door Kevin Noordzij op de paal gemikt. Het spel golfde heen en weer met de beste kansen op een openingstreffer voor de thuisploeg. Noordzij was opnieuw dicht bij een treffer, maar zijn inzet ging rakelings voorlangs. Alleen spits Roy Leeuwestein, die de geblesseerde Dennis Verhoef verving, stichtte gevaar. Zijn mooie lob over doelman Wouter Bloothoofd werd ternauwernood van de lijn gehaald door verdediger Tim Stolk. Al met al een slechte eerste helft waarin weinig inspiratie zichtbaar was bij Sliedrecht ondanks het feit dat Brielle praktisch geen druk zette waardoor vrij kon worden opgebouwd. Combinerend lukte het nog redelijk, maar de eindpass ontbrak of was niet goed genoeg. ,,We hadden van tevoren bepaalde afspraken gemaakt, maar daar zag ik in de eerste helft niets van terug. Na rust heeft de ploeg zich goed herpakt”, aldus trainer Kees van Loon.
Knop omgezet
In de tweede helft werd al snel een doelpunt van Stefan van Dam afgekeurd wegens vermeend buitenspel van Van Harlingen. Vanaf dat moment was te zien dat Sliedrecht de knop had omgezet. Een mooie vrije trap van Johan Versluis werd in de 64e minuut keurig uit de bovenhoek getikt door Bloothoofd. Echter, de afgeslagen bal werd door Luciano van Harlingen precies op het hoofd van Leeuwestein gelegd. Laatstgenoemde kopte tegendraads de 0-1 binnen. Nog geen vijf minuten later gaf de uitblinkende aanvalsleider een prachtige assist op Van Harlingen, die fraai 0-2 binnenkrulde. Het veldoverwicht werd steeds groter en er kwamen steeds meer kansen. Na een slimme vrije trap van Stefan van Dam verscheen Jordy de Jong alleen voor de keeper, maar zijn inzet was zwak. Tien minuten voor tijd kon Joël da Veiga Martins in een overvol strafschopgebied de 1-2 scoren. Brielle zette nog even aan. Munten voorkwam de gelijkmaker door een harde schuiver met de voet te keren.
Solo vanaf eigen helft
Het slotakkoord was weer voor Sliedrecht.  Wat in de eerste helft niet of nauwelijks lukte, demonstreerde De Jong enkele minuten voor tijd. Een solo vanaf eigen helft, waarbij hij zijn tegenstander letterlijk en figuurlijk het nakijken gaf, besloot hij met een puntgave assist. Leeuwestein hoefde de bal alleen maar binnen te tikken. Aanvoerder Van Dam was blij dat hij er na twee weken afwezigheid vanwege een blessure weer bij kon zijn: ,,We speelden in de eerste helft zwak, maar daarna waren we scherper en zetten we meer druk.” Omdat koploper Heinenoord onderuit ging tegen Oranje Wit is Sliedrecht op gelijke hoogte gekomen. Zaterdag 2 mei treffen beide teams elkaar in Heinenoord. Deze topwedstrijd, die misschien wel beslissend is in de strijd om het kampioenschap (er staan nog maar twee competitiewedstrijden op het programma), begint om 14.30 uur.
 Beloftenteam
Het beloftenteam had in eigen huis weinig moeite met Nieuw-Lekkerland. Na een 1-1 ruststand werd het 6-2. Voor rust werd er slap gespeeld hetgeen na de thee dubbel en dwars werd goedgemaakt. De doelpuntenmakers waren Glenn Scheepbouwer, Danny Struijk, Shurnel Francois, Jos de Jong, Tim van der Ham en Kevin van der Leur.
Tekst: Joop Hartog