Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente Sliedrecht zoekt grondstofcoaches'
31jul 2015

Gemeente Sliedrecht zoekt grondstofcoaches

SLIEDRECHT - De gemeente Sliedrecht is op zoek naar grondstofcoaches. Deze grondstofcoaches geven op vrijwillige basis actief informatie aan buren en wijkgenoten over het scheiden van afval, zijn de ogen en oren van de wijk en vormen de verbinding tussen de gemeente en bewoners. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij Jeroen Sakko van de gemeente Sliedrecht via 0184-495927.
 
Circa twaalf grondstofcoaches krijgen een uitgebreide training van de gemeente, waaronder ook een kijkje in de keuken van de afvalinzameling. Samen wordt bekeken in welk deel van de wijk de grondstofcoach aan de slag gaat.
 
Restafval
Gemeenten staan voor de uitdaging het te verbranden restafval de komende jaren te verminderen tot 100 kilogram per persoon per jaar. Dit lijkt een grote uitdaging, maar het is mogelijk. Op dit moment wordt jaarlijks namelijk ongeveer 200 kilogram restafval per persoon aangeboden. Dit afval bestaat grotendeels uit herbruikbare materialen. Als inwoners het afval goed scheiden en in de juiste verschillende containers doen, helpen zij mee aan het bereiken van het doel.Deel dit bericht met je vrienden!