Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vijfde en laatste schip in een serie van 550 ton-pijpenleggers te water gelaten' Tewaterlating Sapura Rubi bij IHC in Krimpen
24aug 2015

Vijfde en laatste schip in een serie van 550 ton-pijpenleggers te water gelaten

SLIEDRECHT - Afgelopen vrijdagmorgen 21 augustus werd de Sapura Rubi succesvol tewatergelaten op de werf van IHC Merwede in Krimpen. Het hoofdkantoor van deze werf is natuurlijk IHC Merwede in Sliedrecht.
 
De Sapura Rubi is het vijfde en laatste schip in een serie van 550 ton-pijpenleggers. Het zijn compleet geïntegreerde offshore schepen, volledig ontworpen, geëngineerd en gebouwd door Royal IHC.

Na oplevering gaat de Sapura Rubi net als haar zusterschepen in Braziliaanse wateren diepzee-olievelden ontwikkelen. De pijpenlegger is uitgerust met een door IHC ontworpen en gebouwde pijpenleginstallatie.

Op schema
Arjan Klijnsoon namens Royal IHC: “Sapura Navegação Marítima heeft ons haar vertrouwen geschonken door maar liefst vijf schepen bij IHC te bestellen. Het gehele project is op - of zelfs voor - schema verlopen. De zusterschepen zijn al operationeel en functioneren goed. Met de tewaterlating van dit laatste schip uit de serie bereiken we bijna het einde van dit mooie project. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ook dit schip op tijd wordt geleverd.”

Foto: Dave Jansen.Deel dit bericht met je vrienden!