Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ouderen Overslydrecht krijgen een belevingstuin' Zorgcentrum Overslydrecht
26aug 2015

Ouderen Overslydrecht krijgen een belevingstuin

SLIEDRECHT - Begin september starten de werkzaamheden voor de aanleg van een belevingstuin bij zorgcentrum Overslydrecht. De tuin is een uitbreiding van het huidige terras, dat aan de kant van de Stationsweg ligt, en is bedoeld voor de ouderen die hier wonen.

Stichting Waardeburgh gaat werken met een nieuwe zorgmethodiek, die volgens de zorginstelling innovatief en vooruitstrevend is. Een buitenruimte bij het zorgcentrum is onmisbaar binnen deze methodiek. De buitenruimte wordt door de gemeente in gebruik gegeven. Sliedrecht is de eerste gemeente waar dit nieuwe beleid operationeel is.
Ruimtelijk effect
In het ontwerp van de tuin wordt door kleine hoogteverschillen en stroken beplanting een barrière gevormd voor de ouderen om binnen het gebied te blijven, maar wel met een open en ruimtelijk effect vanaf de noordzijde (lees: de zijde van de Stationsweg). De werkzaamheden zullen enige weken duren en worden in het najaar afgerond op het moment dat de weersomstandigheden het toelaten om het groen aan te planten.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!