Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zware wateroverlast door hevige regenval'
31aug 2015

Zware wateroverlast door hevige regenval

SLIEDRECHT - De hevige regenval in de nacht van zondag 30 augustus op maandag 31 augustus 2015 heeft op veel plaatsen in de regio Zuid-Holland Zuid voor wateroverlast gezorgd. In het bijzonder werden de gemeenten Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht en ’s-Gravendeel getroffen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Met man en macht wordt momenteel gewerkt aan het wegpompen van het water. De gemalen draaien op volle toeren en extra noodpompen blijven actief tot dat er normaal waterpeil is bereikt.

Grote inzet
Ruim 400 meldingen ten aanzien van wateroverlast kwamen binnen bij de meldkamer in Zuid-Holland Zuid. Daarnaast waren er een aantal meldingen van blikseminslag. Vrijwel alle meldingen kwamen binnen in de avond en nachtelijke uren. De overlast werd bestreden door ruim honderdtwintig brandweermensen, 21 blusvoertuigen en meerdere eenheden voor het verplaatsen van grote hoeveelheden water.

Afstemming
Er heeft maandag 31 augustus afstemming plaats gevonden tussen de waterschappen Rivierenland, Hollandse Delta, de betrokken gemeenten, politie, brandweer en geneeskundige hulpverlening in de regio. Hierin zijn afspraken gemaakt over de getroffen maatregelen en de weersverwachting voor de komende uren en dagen. Zoals de inzet van diverse pompen van zowel de brandweer als ook de waterschappen.

Overlast?
Brandweer, gemeenten en waterschappen stellen alles in het werk om de overlast zo snel mogelijk te verhelpen. Ondanks dat ondergelopen kelders heel vervelend zijn, gaat de brandweer eerst op situaties af die levensbedreigend zijn. Bij wateroverlast kan er bijvoorbeeld kortsluiting ontstaan en daarna brand. Als er direct gevaar is voor mens of dier, bel dan 112. In overige gevallen kunt u contact opnemen met uw gemeente of waterschap, zij zijn te bereiken via: www.wshd.nl of www.waterschaprivierenland.nlDeel dit bericht met je vrienden!