Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Mogelijk wateroverlast: zandzakken beschikbaar bij gemeentekantoor'
01sep 2015

Mogelijk wateroverlast: zandzakken beschikbaar bij gemeentekantoor

SLIEDRECHT - Gisteravond en afgelopen nacht (dus in de nacht van 31 augustus en 1 september 2015) is ook in Sliedrecht uitzonderlijk veel regen gevallen. Het waterschap spreekt van zeer extreme weersomstandigheden. Dit heeft onder andere in een aantal woningen aan de Stationsweg geleid tot grote wateroverlast. De brandweer en gemeente zijn sinds vannacht bij die woningen en verschillende instellingen bezig om deze overlast te bestrijden.

Overvolle watersystemen
Ons watersysteem is wel berekend op zoveel regenval, maar daardoor is het systeem nu overvol. Dit kunt u bijv. zien aan het hoge waterpeil in de singels. Er is tijd nodig om dit overtollige water af te voeren, het duurt naar verwachting ongeveer twee dagen om het water dat tot nu toe is gevallen, af te voeren. Als er nog meer regen valt, kunnen de systemen het niet meer aan. Dan wordt er dus meer overlast verwacht.

Zandzakken
Deze middag worden opnieuw zware buien verwacht. De gemeente Sliedrecht stelt daarom gratis zandzakken beschikbaar. Het is nu niet te voorspellen of en waar deze overlast zal optreden. We vragen daarom de inwoners van Sliedrecht zelf een inschatting te maken van het risico voor hun woning.  Voor inwoners die denken dat risico te lopen, liggen deze zandzakken klaar bij het gemeentekantoor. Inwoners kunnen de zandzakken zelf terplekke vullen. Er geldt een maximum van tien zandzakken per woning. Ophalen is mogelijk tot 18:00 uur.

Als u wateroverlast in uw woning heeft, kunt u de brandweer benaderen voor hulp bij het leegpompen van uw woning. Schademeldingen kunnen direct bij de verzekeraar worden ingediend.

Het waterschap Rivierenland houdt een liveblog bij over de wateroverlast:Deel dit bericht met je vrienden!