Sliedrecht heeft aan twee kansen genoeg om victorie te kraaien bij koploper

02 september 2015 door Jord van Geldere

SLIEDRECHT – Sliedrecht bewees zichzelf gistermiddag een uitermate goede dienst door koploper Rijsoord op vijandelijk terrein pootje te lichten. De 1-2 overwinning was broodnodig aangezien de ploeg, die volgende week de eerste periodetitel voor het grijpen heeft, na acht verliespunten in de laatste drie wedstrijden uit de top van de eerste klasse dreigde weg te zakken.

Dankzij de benauwde overwinning in en tegen Rijsoord haakt Sliedrecht weer aan. Het resultaat was fraai, maar Vrouwe Fortuna had hier wel een aandeel in. Als na ruim twintig minuten een verraderlijk afstandschot van de linkerspits van Rijsoord niet op de paal, maar in het doel terecht was gekomen was het een kansloze exercitie geweest voor de gasten, die, geheel in lijn met de vorige wedstrijden, al snel op achterstand waren gekomen en ook na de 1-0 de thuisploeg het spel lieten maken. Er werd geloerd op een gaatje in de verdediging. Hoewel het team door deze behoudende speelwijze bijna geen gevaar stichtte en nauwelijks op de helft van de tegenstander kwam, werd het wel 1-1. Aanvoerder Stefan van Dam vond het gaatje. Hij zette Dennis Verhoef met een fraaie steekpass vrij voor de keeper.

De aalvlugge spits anticipeerde uitstekend en lepelde de bal al even fraai over de Rijsoord-keeper. Vlak na rust schoot Sliedrecht uit de startblokken. Van Dam wees zijn team weer de weg. Ditmaal scoorde hij zelf. Sliedrecht had nu geen enkele reden meer om de verdedigende stellingen te verlaten. Rijsoord werd vakkundig opgevangen door de compact spelende verdedigers en middenvelders, die ook (ze werd al even genoemd) Vrouwe Fortuna aan hun zijde vonden. Een vrije trap schampte de lat en de centrumspits van Rijsoord had pech dat hij uit een voorzet de buitenkant van de paal raakte. Vlak voor tijd had hij misschien wel een penalty verdiend. Johan Versluis hield hem even vast in het strafschopgebied, maar de aanvalsleider van de ‘kraaien’ dook te gretig naar de grond.

Sliedrecht creeërde over negentig minuten maar twee kansen, maar nam wel de volle buit mee naar sportpark De Lockhorst waar op zaterdag 20 december in de topper tegen Nieuw-Lekkerland, de nieuwe lijstaanvoerder, de eerste periodetitel kan worden behaald. Een gelijkspel is genoeg. Als Sliedrecht verliest dan kraait Rijsoord alsnog victorie.

Het beloftenteam van Sliedrecht is de herfstdip nog niet te boven. De thuiswedstrijd tegen Heerjansdam eindigde in een teleurstellende 0-0.