Voor machteloos Sliedrecht Sport komt de winterstop

02 september 2015 door Jord van Geldere

SLIEDRECHT – De twee vaandelteams van Sliedrecht Sport konden gisteravond goede zaken doen. Het naar Sneek afgereisde damesteam deed dat door de koploper in eigen huis met 0-3 af te schminken. Het herenteam van Sliedrecht Sport overkwam hetzelfde. De gehavende ploeg van trainer-coach Tim Oskam verspeelde aan het einde van de eerste set een marge van twee punten en speelde daarna een verloren wedstrijd.

‘Uithuilen, evalueren en herstellen’, twitterde assistent-trainer Gert Jan Toonen na de kansloze 0-3 nederlaag tegen Pelster/Cito, dat Sliedrecht is gepasseerd op de ranglijst. Oskam legde de nadruk op het laatste. ,,We hebben deze nederlaag aan onszelf te wijten. Aan de andere kant kan ik het team weinig kwalijk nemen. We misten Koen Kamsteeg, Mark Kleiweg en Marco Snijders vanwege blessures en Gerard Baan speelde op halve kracht. Op de training van afgelopen donderdag was zijn schouder bijna uit de kom gevlogen. Ik ben blij dat de competitie nu drie weken stil ligt zodat iedereen fit kan geraken en we weer met een volledige selectie kunnen trainen. Helaas moesten we vandaag nog in actie komen. Het was voor ons beter geweest als de winterstop vorige week al was begonnen.”

De thuisploeg probeerde er ondanks de blessuregevallen het beste van te maken. De eerste set ging gelijk op. Sliedrecht zat aan de goede kant van de score, maar slaagde er niet in het eerste punt binnen te halen. De gasten uit Zeist pakten de setwinst met 24-26 en drukten door in de tweede set, die relatief eenvoudig met 20-25 werd gewonnen. In de derde set voltrok zich hetzelfde scenario. Cito bleef de bovenliggende ploeg en maakte veel minder fouten. De gastheren verkleinden de achterstand halverwege de set tot één punt en haalden het niveau van de eerste set. De tegenstander liet zich echter niet uit balans brengen en wilde het karwei in drie sets klaren. Dat lukte ook. Wederom trok de thuisploeg, die machteloos was en onvoldoende ingespeeld, met 20-25 aan het kortste eind. Het team is na een prima competitiestart afgegleden naar het rechterrijtje van de Topdivisie. De competitie wordt 10 januari hervat met een uitwedstrijd tegen Webton Hengelo. Drie van de vier niet-fitte spelers zullen dan weer van de partij zijn.