dinsdag 19 januari 2021

Alles over Sliedrecht

Tablis Wonen heeft nog geen definitieve oplossing gevonden voor 'gestempelde' flats

2 september 2015 (door Jord van Geldere)

SLIEDRECHT – ‘In de komende periode van maximaal een halfjaar wordt onderzoek gedaan naar een definitieve oplossing.’ Dat stond in een nieuwsartikel op 9 april over de ‘gestempelde’ flats van Tablis Wonen in de Vogelbuurt. Alle 320 balkons van De Lijsterhof, Merelnest, Nachtegaal en Reiger werden gestut met behulp van achthonderd metalen palen. Omdat de woningbouwvereniging nog bezig is met het uitwerken van diverse mogelijke oplossingen blijven de stempels staan, zo is te lezen in een actuele brief aan de bewoners van deze flats. Dinsdag 27 januari wordt een informatieavond gehouden.

Tijdens deze bijeenkomst, die plaatsvindt in het Griendencollege, worden zij geïnformeerd over de mogelijke oplossingen die zijn onderzocht en doorgerekend, de bijbehorende planning en de consequenties (‘zowel praktisch als eventueel financieel’). De stempels werden begin april geplaatst nadat uit onderzoek was gebleken dat de wapening in de galerij- en balkonplaten niet op de juiste hoogte in het beton zit. Met als gevolg dat de constructie van de balkons en galerijen niet volledig aan de huidige bouwnormen voldoet. Tablis Wonen liet destijds weten dat er geen sprake is van acuut gevaar (‘bewoners kunnen gewoon op hun balkon zitten’), maar er dienden, om de veiligheid zeker te stellen, wel maatregelen getroffen te worden.

Inventarisatie

Tablis schrijft (de brief dateert van 19 november) dat de palen regelmatig worden gecontroleerd en afgesteld. ,,De afgelopen periode is er achter de schermen hard gewerkt om alle consequenties van de problemen met de balkons en galerijen te inventariseren. We stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat de geplaatste stempels zo spoedig mogelijk worden verwijderd”, aldus projectenmanager Cees de Jongh.

Lees meer over:

werkzaamheden flats
Deel dit bericht met je vrienden!