Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Samenwerking levert Winklerplein tweede ster Keurmerk Veilig Ondernemen op'
04sep 2015

Samenwerking levert Winklerplein tweede ster Keurmerk Veilig Ondernemen op

SLIEDRECHT - Op donderdag 3 september reikte burgemeester van Hemmen de tegel met de tweede KVO-ster uit. Dit deed hij aan de voorzitter van de ondernemersvereniging van het Burgemeester Winklerplein. Dankzij de inzet van alle ondernemers en samenwerkende partijen is het plein goed én veilig toeven voor het winkelend publiek.

"Samenwerking en gedrevenheid kenmerken de tweede ster van het keurmerk Veilig Ondernemen. Door samen dingen te doen, kom je verder en dat is wat de ondernemersvereniging van het Burgemeester Winklerplein doet. Dat verdient een heel dik compliment", zegt burgemeester van Hemmen tijdens zijn toelichting. "Die samenwerking met de gemeente, politie, brandweer en Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid levert een betere veiligheidsbeleving op voor de inwoners van Sliedrecht en dat is waar we het voor doen."

Veiligheid
Ook de ondernemersvereniging is blij met de goede samenwerking. Het plan van aanpak, dat alle partijen gezamenlijk hebben opgesteld, voorziet in mogelijkheden om bijvoorbeeld diefstal in winkels aan te pakken. Maar ook door samen te werken met de brandweer aan brandveiligheid is het aantal meldingen bij de hulpdiensten de afgelopen jaren gestaag afgenomen. Naast een verbeterde veiligheid is ook het aanzien van het plein verbeterd doordat er ondergrondse vuilcontainers zijn gekomen. Alles is overzichtelijker en minder aantrekkelijk voor hangjongeren.

Dat het plein leefbaarder is geworden, bewijzen ook de cijfers. Onderzoek wijst uit dat 89% van de ondernemers het plein veilig vinden. Fors hoger dan de vorige meting én het landelijke gemiddelde!

Toekomst
De ondernemers hebben al een plan van aanpak opgesteld om de derde ster te bemachtigen. De audit hiervoor vindt plaats in het najaar van 2016.Deel dit bericht met je vrienden!