Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Muziekvereniging Crescendo weer v'
07sep 2015

Muziekvereniging Crescendo weer v

SLIEDRECHT - Dit jaar geeft Muziekvereniging Crescendo Sliedrecht wederom een muzikaal tintje aan de Late Summer Fair, die op 12 september wordt georganiseerd in Sliedrecht. Naast zomerse concerten van de jeugdorkesten en het A-orkest zijn er ook workshops en een open podium voor kinderen te vinden aan de Kerkbuurt 156. Genoeg te beleven dus voor jong en oud. U en jij bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen!

Naast activiteiten op het podium buiten zullen er ook activiteiten in het verenigingsgebouw van Crescendo plaatsvinden. Buiten begint de dag om 10.00 uur met “Kids & Koffie”, een koffieconcert met open podium voor kinderen en koffie voor het publiek. Kinderen krijgen tussen 10.00 – 11.00 uur de gelegenheid om op een echt podium te laten zien wat ze in huis hebben, alleen of met een ensemble. Inschrijven voor het open podium kan via evenementen@crescendosliedrecht.nl.

Om 11.00 uur zorgt Crescendo’s koperkwintet voor een muzikaal optreden. Onder leiding van dirigent Paul Langerman draagt het B-orkest haar muzikale steentje bij van 12.00 – 12.45 uur, met bekende nummers zoals Music from Frozen en Some nights.

Vanaf 12.45 uur wordt een gratis muziekworkshop voor kinderen gegeven. Tijdens deze workshop kunnen kinderen muziekinstrumenten uitproberen die zij interessant vinden. Na het oefenen op een instrument naar keuze krijgen de kinderen de gelegenheid om voor het eerst met een echt orkest mee te spelen. Om 13.30 uur mogen zij samen met C-orkest een gaaf concert geven. U kunt genieten van nummers zoals Joy of Youth en Asia Rock. Aanmelden voor deze workshop kan tot 12.15 uur op de dag zelf bij de informatiestand van Crescendo.

Onder leiding van dirigent Willem van Zee is het om 14.00 uur de beurt van het A-orkest om een concert te verzorgen. Met gezellige nummers zoals de Nederlandse medley en Think zullen de muzikanten de zomerse stemming er nog één keer in te gooien. Ook zangeres en zangdocente van Crescendo Sofie Habets is van de partij.

In het verenigingsgebouw van Crescendo vindt er om 10.00 uur een interactieve workshop plaats over het controleren van zenuwen. Deze workshop zal gegeven worden door professional Rik Roelfzema. Tijdens deze workshop kunt u trucjes leren om zelfverzekerder te zijn tijdens bijvoorbeeld een presentatie op uw werk of tijdens een muzikale solo. De workshop duurt ruim een uur en kost € 10,- per persoon. Aanmelden voor deze leerzame workshop kan eveneens via evenementen@crescendosliedrecht.nl.

Wanneer u benieuwd bent naar het aanbod van Crescendo’s muzieklessen voor u of uw kind als beginnend dan wel gevorderde muzikant, kom dan langs bij de informatiestand van Crescendo. Deze stand zal de hele dag op de Late Summer Fair staan ter hoogte van Crescendo’s verenigingsgebouw.Deel dit bericht met je vrienden!