Ongelofelijk: Ik sta hier met het schaamrood op mijn wangen

15 september 2015 door Jord van Geldere
SLIEDRECHT – De wedstrijd tegen VVGZ was een herhaling van vorige week toen Sliedrecht tegen Dinteloord aantrad. Ditmaal liep het nog slechter af want twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd scoorden de Zwijndrechters 2-1, een uitslag waar zij het meest  recht op hadden.
,,Ik sta hier met het schaamrood op mijn wangen”, waren de eerste woorden van trainer Kees van Loon toen hem na de wedstrijd naar zijn mening werd gevraagd. ,,Als je voetballend minder bent, maar inzet en discipline toont, kan je ver komen. Dat heeft VVGZ bewezen. Alle spelers van Sliedrecht zijn individueel beter dan de spelers van VVGZ en zo voelden zij dat ook, maar als je je de kaas van het brood laat eten en verzandt in arrogantie krijg je keihard het deksel op de neus”, liet de getergde oefenmeester weten. Sliedrecht was na vijf minuten dicht bij de openingstreffer toen Dennis Verhoef een teenlengte te kort kwam om een voorzet van Luciano van Harlingen binnen te tikken. Direct daarna moest Lorenzo Borsboom met een fikse enkelblessure naar de kant. Hij werd vervangen door Serhan Eyupoglu.
Terugspeelbal
De gastheren namen brutaal het initiatief over. Na een kwartier kreeg keeper Basjan Munten bij chaotisch uitverdedigen een onmogelijke terugspeelbal die hij tegen de inlopende VVGZ-aanvaller Nick de Vey aanschoot. De bal rolde in het doel. Het antwoord van Sliedrecht lang liet op zich wachten. Tot de 35e minuut konden de gasten met geen mogelijkheid de Zwijndrechtse verdediging aan het wankelen brengen. De opbouw was veel te traag en te onzuiver en er werden te veel persoonlijke duels verloren. Pas tegen het einde van de eerste helft werd Sliedrecht wat sterker. Een goede steekpass van Levy Liesdek kwam bij Roy Leeuwestein terecht die zijn inzet over de keeper heen op de lat zag belanden. Een afstandschot van Stefan van Dam werd met moeite tot corner verwerkt. Diezelfde Van Dam kwam in kansrijke positie na een goede pass van Theo Lucius. De conclusie van de eerste helft was echter duidelijk: slecht veldspel van een inspiratieloos Sliedrecht tegenover een wel met inzet spelend VVGZ, dat wel bereid was om alles uit de kast te halen voor een goed resultaat.
Strafschop
De tweede helft gaf een wat meer initiatief tonend Sliedrecht te zien die wat nadrukkelijker op de helft van de tegenstander wilde spelen. In de beginfase kreeg Munten nog een venijnig schot in de benedenhoek te verwerken van De Vey. Aan de andere kant belandde een kopbal van Onur Ulusan op de lat na een prima voorzet van Lucius. Na bijna een uur werd in het strafschopggebied een overtreding begaan op Verhoef. Uit de toegekende penalty maakte Van Dam onberispelijk 1-1 en was er weer volop gelegenheid voor Sliedrecht om de zaken recht te trekken. Echter, het spel werd er niet beter op en VVGZ bleef onverdroten counteren hetgeen niet geheel zonder gevaar was. Met de wissel Rory Willemsteijn voor Ulusan trachtte Van Loon extra aanvalskracht in te brengen, maar dit bracht niet het gewenste effect.
Vierde plaats
Vijf minuten voor tijd moest ook Lucius met een hamstringblessure naar de kant en leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien. Luttele momenten later werd een terugspringende bal volledig verkeerd verwerkt door Munten, die de bal in de voeten van een VVGZ-aanvaller schoof en hem daarmee de gelegenheid bood VVGZ naar een overwinning te schieten. Sliedrecht werd op de tweede competitienederlaag getrakteerd. In de blessuretijd ontstond er nog wel een kans. Samet Ulusoy, de vervanger van Lucius, kon vanaf de linkerflank tot dicht bij het doel soleren, maar hij ging voor eigen succes in plaats van de bal breed te leggen op vrijstaande medespelers. Van Loon noemde de twee tegendoelpunten persoonlijke blunders. ,,Maar dat is niet de reden dat we hebben verloren. Dat komt door de manier waarop we deze wedstrijd als ploeg hebben benaderd.” Omdat alle concurrenten wisten te winnen zakte Sliedrecht naar de vierde plaats op sde ranglijst met drie punten achterstand op koploper Rijsoord. Zaterdag 6 december ontvangt Sliedrecht thuis Heinenoord, die op de vijfde plaats staat. De aftrap is om 14.30 uur.
Beloftenteam
Het beloftenteam beging ook een dure misstap. Thuis tegen Wieldrecht (de nummer voorlaatst) werd met 1-3 verloren. Na een prima eerste helft waarin al afstand genomen had moeten worden, stond in de tweede helft binnen twaalf minuten 0-3 op het scorebord. Rick Lodder redde de eer.