Monday 20 September 2021

Alles over Sliedrecht

Grote politiecontrole in Caf

15 september 2015 (door Jord van Geldere)
SLIEDRECHT – De politie berichtte vanavond over een controle die zaterdag net na middernacht plaatsvond bij een café aan de Stationsweg. Havana-eigenaar Paco Struijk noemt het een inval. ,,Bijna twintig agenten van een speciale eenheid vielen het café binnen, daarbij ondersteund door ruim tien gewone politiemensen. De actie was weken van tevoren gepland. Wat er gebeurde, was niet normaal. Niemand mocht een vin verroeren. Wie dat wel deed, werd tegen de grond gewerkt.”
,,Alle bezoekers (‘de politie maakt een inschatting van circa zestig man, ik denk dat er op dat moment ongeveer honderd bezoekers waren’) werden naar de gang geleid en daar gefouilleerd. Vervolgens moesten ze naar buiten zodat heel Havana kon worden onderzocht.” De diverse eenheden waren, zo staat ook in het politiebericht vermeld, op zoek naar verdovende middelen en werden daarbij geholpen door een drugshond. Verder bericht de politie dat er tips waren binnengekomen over harddrugsgebruik in het café en dat de controle deel uitmaakt van het onderzoek dat hiernaar wordt uitgevoerd. Bij de controle werd een geringe hoeveelheid softdrugs gevonden. Een 21-jarige bezoeker uit Sliedrecht was in het bezit van harddrugs en werd daarom aangehouden. ,,Het was wel zo netjes geweest als de politie er ook bij had vermeld dat hij dezelfde nacht is vrijgelaten omdat wat hij bij zich had nihil was”, zegt Struijk verbolgen.
Reputatieschade
Hij voelt zich geschoffeerd. ,,De inzet van de politie was buitenproportioneel. Ze hebben twee uur lang gezocht. Na afloop vertelden ze me dat ik uitleg zou krijgen als ik maandag naar het politiebureau zou komen. Dat heb ik gedaan. Ik ben vandaag anderhalf uur bij de politie geweest. Niet omdat ze me wilden verhoren, maar om uitleg te krijgen. Ik kreeg te horen dat ze geen zaak aanspannen. Mij als horeca-ondernemer treft geen blaam. Tot mijn verbazing lees ik daar echter niets over terwijl dat wel op z’n plaats was geweest. Ik heb hierdoor reputatieschade geleden. Wat er gebeurde, had een grote impact.”
Door Erik de Bruin
Deel dit bericht met je vrienden!