Sliedrecht sport laat zich weer ringeloren door een promovendus

18 september 2015 door Jord van Geldere
SLIEDRECHT – Was de opslag van Ian de Bus net in of uit? De volleyballers van US kregen bij een 15-14 achterstand in de vijfde set het punt toebedeeld en ontsnapten aan een nederlaag. Twee punten later kreeg de thuisploeg de gifbeker in handen gedrukt. De technische staf van Sliedrecht Sport schudde het hoofd, maar schoof de nederlaag niet in de schoenen van de arbitrage.

Er ging te veel fout bij de gastheren, die niet scherp uit de startblokken kwamen en er slechts in gedeeltes van de wedstrijd in slaagden een hoog niveau te halen. Zoals in de vierde set, die met tien punten verschil werd gewonnen. Net als een week geleden in de uitwedstrijd tegen Alterno was dat machtsvertoon niet meer te zien in de beslissende vijfde set. Sliedrecht Sport keek al snel tegen een 1-4 achterstand aan. De ploeg herstelde zich wel en nam telkens een kleine voorsprong waardoor de druk bij de tegenstander lag. US ging daar echter goed mee om. Twee matchpoints werden weggewerkt waarna het eerste de beste matchpoint in Amsterdams voordeel direct werd verzilverd.

Sliedrecht Sport liet zich voor de derde keer dit seizoen ringeloren door een promovendus. Daar dient wel bij te worden vermeld dat zowel US als Compaen en Dynamo 2 zich uitstekend manifesteren in de Topdivisie en alle in het linkerrijtje staan. Sliedrecht Sport is na drie opeenvolgende nederlagen teruggevallen in het rechterrijtje en zal in de komende duels met de laagvliegers Ecare Apollo en Nesselande weer de weg omhoog moeten zien te vinden. Zoals dat ook lukte na het 3-2 verlies in de eerste competitiewedstrijd tegen Compaen dat werd gecompenseerd met een zegereeks die acht punten opleverde.