Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Opening Financieel Caf'
21sep 2015

Opening Financieel Caf

SLIEDRECHT - Op donderdagavond 1 oktober 2015 start Stichting Welzijnswerk een zogenaamde Grand  Café -avond . Op deze avond is er zowel een inloopspreekuur van het nieuwe Taal Café, maar ook van het nieuwe Financieel Café. Het Grand Café betreft een laagdrempelige plaats voor ontmoeting en advies.

Het Taal Café richt zich op zowel leerlingen die beter Nederlands willen leren spreken, als op taalbegeleiders. Bij het Taal Café kan men bijvoorbeeld terecht voor vragen en advies over taalcursussen in de omgeving en ondersteuning bij huiswerk.  Ook voor geïnteresseerde (nieuwe) taalbegeleiders kan er advies worden gegeven over lesmaterialen. Voorts biedt het een leesplek en is het een plaats van ontmoeting van andere leerlingen en begeleiders.

Bij het Financieel Café kan men terecht voor vragen en advies op financieel gebied, zoals huur- en zorgtoeslag en het invullen van formulieren, zoals voor kwijtschelding gemeentelijke belastingen, of voor hulp en advies  bij het ordenen van de Thuisadministratie. Ook wanneer men niet goed kan rondkomen en advies nodig heeft bij budgetteren om de inkomsten en uitgaven in balans te brengen, kan men terecht bij het Financieel Café. Verder kan men ondersteuning krijgen bij het gebruik van de computer bij het Digitaal aanvragen van voorzieningen. Bij eenvoudige vragen wordt men direct geholpen. Wanneer dat nodig is kan men eventueel worden doorverwezen naar een andere instantie, of kan een afspraak worden gemaakt bij het Bureau Sociaal Raadslieden.

Voor zowel het Taal Café als het Financieel Café geldt dat de bezoekers worden geholpen door geschoolde vrijwilligers.
De Grand Café-avonden zullen vervolgens elke eerste donderdagavond van de maand plaatsvinden. De volgende Grand Café-avond vindt dus plaats op donderdagavond 5 november 2015.

Bezoekers kunnen van 19.00 uur – 20.30 uur zonder afspraak binnenlopen. De spreekuren vinden plaats in gebouw De Reling , Industrieweg 13 in Sliedrecht.

Voor informatie en vragen: Stichting Welzijnswerk Sliedrecht; Taal Café: Judy Weterings;  Financieel Café:  Marjan Bisschop: tel: 0184-416729.Deel dit bericht met je vrienden!