Sliedrecht wint met behoudend spel van tiental Bolnes

22 september 2015

SLIEDRECHT - In de uitwedstrijd tegen Bolnes was al in de zesde minuut een stevige basis gelegd voor een wedstrijd die Sliedrecht normaal gesproken moest winnen. Na een charge van Roger Liesveld op Dennis Verhoef wees scheidsrechter Jobse resoluut naar de stip en kon de onfortuinlijke dader met rood vertrekken.

Het vonnis werd onberispelijk voltrokken door Stefan van Dam. Hij bezorgde Sliedrecht hiermee een 0-1 voorsprong. Luttele momenten daarvoor was Verhoef al bijna trefzeker toen zijn volley rakelings voorlangs het doel ging. Met nog ruim tachtig minuten te spelen en een snelle voorsprong op zak moest het Sliedrecht toch lukken om de tien man van de thuisploeg snel op de knieën te krijgen.
(Vaak te) degelijk spel
Toch lukte het niet de tegenstander echt vast te zetten. Sterker nog, naast een handvol kansen moest de ploeg ook toezien dat de tegenstander met drie spitsen bleef spelen en regelmatig opdook voor de goal van Basjan Munten, die nog enkele doelpogingen onschadelijk maakte. Aan Sliedrechtse zijde was de immer actieve Verhoef onfortuinlijk bij enkele pogingen en wisten ook Luciano van Harlingen en Onur Ulusan hun schoten niet de juiste richting te geven. Op slag van rust anticipeerde Verhoef op een diepe bal vanuit de achterhoede. Hij omspeelde de uitlopende keeper Yordi Godijn en schoof  beheerst 0-2 binnen. Een verdiende voorsprong die op basis van (vaak te) degelijk spel werd bereikt. De amusementswaarde was gering. Trainer Kees van Loon: ,,We waren gewaarschuwd want deze ploeg bezorgde ons thuis de eerste nederlaag en is de laatste drie wedstrijden ongeslagen. Daarom was balvastheid erg belangrijk en moesten we vooral bij breedtepasses erg attent zijn.”
‘Te weinig gescoord’
Ook na de kantwisseling creëerde Sliedrecht – vooral in de eerste minuten en ook vlak voor het einde – nog een handvol goede kansen, die echter niet werden verzilverd. Ook dankzij Bolnes-sluitpost Godijn, die met een paar goede reddingen zijn ploeg op de been wist te houden. Het vertoonde spel was wederom erg behoudend waarbij de bal vaak eindeloos circuleerde zonder terreinwinst. Bij vlagen werd een tempoversnelling ingezet die dan wel vaak leidde tot doelpogingen of zelfs kansen. Conclusie: een degelijke overwinning die drie punten opleverde, maar veel te weinig treffers en te weinig mooi en goed voetbal voor een ploeg met zoveel ervaring en talent. Ook aanvoerder Van Dam was niet heel tevreden: ,,We kunnen onszelf verwijten dat we te weinig doelpunten hebben gemaakt. We hadden zeker drie of vier keer meer moeten scoren.”
Vijf thuiswedstrijden
Sliedrecht heeft de komende weken een vijftal thuiswedstrijden op het programma staan. Te beginnen zaterdag 21 maart als hekkensluiter Klundert op bezoek komt. ,,Een tegenstander die we niet mogen onderschatten”, waarschuwde Van Loon. ,,Klundert staat bovenaan in de derde periode. Dat is dus zeker geen gelopen race.”
Beloftenteam
Het team van trainer-coach Hanno van den Herik behaalde op sportpark De Lockhorst een degelijke 3-1 overwinning in het duel met VVGZ. In de eerste helft tekenden Ronald Snap en Glenn Scheepbouwer binnen een halfuur voor de 2-0 ruststand. Na de pauze boden de gasten wat meer tegenstand hetgeen resulteerde in de aansluitingstreffer. Tien minuten voor het einde benutte Snap een strafschop.

Bron: Erik de Bruin.