Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kom erbij Festival in Sliedrecht tijdens de landelijke week van de Eenzaamheid'
22sep 2015

Kom erbij Festival in Sliedrecht tijdens de landelijke week van de Eenzaamheid

SLIEDRECHT - Tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid organiseert Erbij in Sliedrecht het Kom erbij Festival op 26 september 2015 op het Winklerplein van 11:00 tot 15:00 uur. Het festival staat open voor alle inwoners van Sliedrecht. Het is een gezellig uitje, en bij uitstek een gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten.

Erbij in Sliedrecht roept iedereen op om de verbinding te maken. Door mee te doen aan een van de vele activiteiten. Zelf, of samen met iemand uit je omgeving. Bijvoorbeeld iemand met een klein sociaal netwerk of iemand die last heeft van eenzaamheid.

In de grote tent kan men elkaar onder het genot van een hapje en drankje ontmoeten. Er zijn optredens van een folkloristische dansgroep en United by Music. Blijf je wat langer?  Dan kun je gezellig mee lunchen aan de Langste Eettafel.  Tegelijkertijd zijn er informatiekramen waar men alles te weten kan komen over het verenigingsleven, het vrijwilligerswerk etc. in Sliedrecht. Verspreid over de dag zijn er sportclinics waaraan je kunt deelnemen en er worden kookdemonstraties gegeven over ‘koken met een klein budget’ en ‘koken voor 1 persoon’.  Kortom, er is van alles te doen!

Positieve actie
Erbij in Sliedrecht heeft het initiatief genomen om dit evenement te organiseren omdat zij zich inzet voor de strijd tegen eenzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat meer dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden.

De volgende organisaties nemen deel aan de werkgroep Erbij in Sliedrecht; ASVZ, Stichting Waardeburgh, Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, Rivas Zorggroep, United by Music, Yulius en De Zonnebloem.

Het Kom erbij Festival wordt mede gefinancierd door Albert Heijn, Gemeente Sliedrecht, Kringloopwinkel en Rabobank Merwestroom.
Voor meer informatie over de activiteiten van ‘Erbij in Sliedrecht’ kan men contact opnemen met Charlotte Brouwer, tel. 0184-416729 of e-mail naar c.brouwer@welzijnswerksliedrecht.nl.Deel dit bericht met je vrienden!