Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Contracten getekend voor ontwikkeling kruispunt A15/Ouverture'
24sep 2015

Contracten getekend voor ontwikkeling kruispunt A15/Ouverture

SLIEDRECHT - Op woensdag 23 september hebben de gemeente Sliedrecht en Gebr. Van Kessel Wegenbouw BV de contracten voor realisatie van het nieuwe kruispunt A15/Ouverture ondertekend. Dat is het resultaat van de aanbestedingsprocedure die de afgelopen maanden is doorlopen. Daarmee wordt een belangrijke volgende stap gezet in dit project, wat moet leiden tot een veilig en toekomstbestendig kruispunt. De eerdere planning blijft ongewijzigd: uiterlijk in december 2015 gaat de spa in de grond en uiterlijk half april 2016 wordt het nieuwe kruispunt opgeleverd.

Ook de eerder genoemde kostenraming van ongeveer 900.000 euro blijft gehandhaafd. Wethouder Theo den Braanker: "Het gaat om een belangrijke toegangsweg waar veel Sliedrechters, maar ook Papendrechters gebruik van maken. Iedereen is het erover eens dat hier zo snel mogelijk iets moet gebeuren. Ik ben dan ook blij dat we vandaag een belangrijke volgende stap kunnen zetten en dat we ook qua tijd en geld op schema blijven lopen."

Definitief ontwerp
Na ondertekening van de contracten gaat Gebr. Van Kessel Wegenbouw BV aan de slag met het maken van een definitief ontwerp. Ook worden de nodige vergunningen aangevraagd en wordt bekeken welke tijdelijke verkeersmaatregelen nodig zijn. De eerste zichtbare werkzaamheden staan gepland voor december 2015. Uiterlijk half april 2016 wordt het nieuwe kruispunt opgeleverd.

Zie ook:
Kruispunt Ouverture - A15 gaat aangepakt worden (vr, 31 jul 2015)
Gemeente laat inwoners zien hoe kruispunt Ouverture-A15 wordt ingericht (vr, 15 mei 2015)
VVD-fractie verwondert zich over afwijkende voorrangssituatie rotonde Ouverture-Noordkil (di, 28 apr 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!