Sliedrecht verspeelt comfortabele voorsprong en belangrijke punten

24 september 2015

SLIEDRECHT - Tot een kwartier voor het einde zag het er op Sportpark Excelsior in Nieuw-Lekkerland rooskleurig uit voor de équipe van trainer Kees van Loon. Sliedrecht leidde comfortabel met 1-3, maar een staaltje onverzettelijkheid van de groen-witte tegenstander leerde dat de strijd pas is gestreden na het laatste fluitsignaal. Het resulteerde in een 4-3 overwinning voor Nieuw-Lekkerland.

Door Joop Hartog
Al in de tweede minuut kreeg verdediger Serhan Eyupoglu van korte afstand een bal keihard in het gezicht. Hij werd langdurig verzorgd waarna hij per brancard het veld moest verlaten. Door dit oponthoud leek het wel of Sliedrecht niet meer op gang kon komen: heel veel balverlies en nauwelijks combinaties die enig terreinwinst opleverden. De gastheren waren heer en meester op het middenveld en creëerden in de openingsfase een aantal goede kansen. Keeper Basjan Munten wist echter met enkele knappe reddingen zijn doel nog schoon te houden.
Geweldige lob
Na twintig minuten kreeg Sliedrecht aan de rechterkant op het middenveld een vrije trap die voor de eerste keer de bal in het strafschopgebied van de tegenstander bracht. De afgeslagen bal belandde bij Luciano van Harlingen, die met een geweldige lob het leer in de verre bovenhoek liet verdwijnen en Sliedrecht tegen de verhouding in op voorsprong bracht. Vanaf dat moment bleef Nieuw-Lekkerland wel de bovenliggende partij met het meeste balbezit, maar kon zij niet meer gevaarlijk worden. Tot na een halfuur de handige Sjoerd Slob aan de linkerkant een gaatje zag en van dichtbij via de voet van Munten de 1-1 aantekende. Nog voor rust had Sliedrecht opnieuw afstand kunnen nemen, maar de trekbal van Jordy de Jong was net niet goed genoeg voor Dennis Verhoef om succesvol te zijn.
Snoeiharde vrije trap
Na de theepauze startte Sliedrecht wat agressiever en speelde het team verder van eigen doel af. Na zeven minuten ontfermde Johan Versluis zich over een vrije trap vanaf dertig meter. Hij jaagde de bal snoeihard in de bovenhoek waardoor het 1-2 werd.Tien minuten later een mooie aanval van Sliedrecht: Levy Liesdek bediende de sprintende De Jong, die keurig Verhoef aanspeelde. De clubtopscorer had geen moeite om de 1-3 binnen te tikken. Nieuw-Lekkerland leek binnen een kwartier na rust gebroken, maar niets was minder waar want de thuisploeg herpakte zich. De fysiek sterke verdediger Gert Jan Stout werd naar de spits gedirigeerd. Nadat Van Harlingen na goed voorbereidend werk van Verhoef hoog over had geschoten viel de aansluitingstreffer aan de andere kant van het veld waar Stout uit een scrimmage de 2-3 liet noteren. De druk op het Sliedrechtse doel werd steeds groter en vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd gaf de verder goed leidende scheidsrechter Bos uit Vlissingen een discutabele strafschop aan de thuisploeg. Hij trapte in een opzichtige buiteling van Ruud Ouweneel. Slob verzilverde het arbitrale cadeautje en zette zijn ploeg met 3-3 naast Sliedrecht.
Hoogoplopende emoties
Nieuw-Lekkerland had de inhaalslag gewonnen en leek tevreden met de puntendeling. Diep in blessuretijd dacht invaller Daniël Munoz daar echter anders over. Hij slalomde langs enkele Sliedrechtse verdedigers en schoot zijn ploeg in de benedenhoek naar een 4-3 overwinning. Na afloop waren er nog ongeregeldheden tussen spelers, begeleiders en ook het publiek bemoeide zich ermee. Een derby in optima forma met aan het eind hoogoplopende emoties. Gelukkig keerde de rust spoedig terug. Zaterdag 14 maart speelt Sliedrecht een inhaalwedstrijd in en tegen Bolnes. Aanvang: 14.30 uur.
Beloftenteam
Sliedrecht 2 boekte een fraaie 1-6 zege op het Zeeuwse SSV’65. De doelpuntenmakers waren Kenny Stuy van den Herik (2), Jos de Jong (1), Glenn Scheepbouwer (1), Kevin de Leur (1) en Shurnel Francois (1). Vooral voor rust werd er heel goed gespeeld met als hoogtepunt de goal van De Jong.
Bron: Erik de Bruin.