Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Uniek radioprogramma's vanuit ASVZ De Merwebolder' ASVZ De Merwebolder
25sep 2015

Uniek radioprogramma's vanuit ASVZ De Merwebolder

SLIEDRECHT - Verschillende bewoners van ASVZ De Merwebolder met een verstandelijke beperking en psychische problematiek gaan woensdag 30 september 2015 de hele dag aan de slag als radiomaker. Dé Nederlandse internetomroep RTV Holland zendt de programma's uit.

Programmaleider van RTV Holland Peter Donk spreekt van 'een uniek project'. "De bewoners van de instelling zijn de afgelopen week intern voorbereid op 'de klus'. Ze hebben zelf de vragen bedacht en wij in overleg met ASVZ de locaties en de personen die worden geïnterviewd." Er wordt in totaal voor 5 uur radio opgenomen. De programma's zijn te horen in de Week van de toegankelijkheid, van 5 t/m 9 oktober 2015 onder het motto 'Radio maken zonder beperking'. Medewerkers van zowel ASVZ als van RTV Holland begeleiden de makers.

Onbeperkt
De programmareeks over het wonen en werken bij de instelling wordt mede mogelijk gemaakt door ASVZ De Merwebolder en het Dela goededoelenfonds. "Niet eerder maakten mensen met een beperking uren radio op een Nederlandse zender. Dat gaat wel gebeuren bij RTV Holland. Wij willen hier de mogelijkheid en dus ruimte voor bieden. Waarom zouden mensen met een beperking het niet kunnen? Wij willen laten zien dat zij tijdens een dagbesteding mooie programma's kunnen maken. Onbeperkt", zegt Donk. De opnamen worden gemaakt over het hele terrein van locatie Merwebolder.

Clown Bassie
Woensdagmorgen zijn er opnamen over het hele terrein van ASVZ De Merwebolder. De verslaggevers Wim van Mourik, Theo Boer en Peter Donk gaan samen met de begeleiders en de mensen die de interviews maken op pad. In de middag presenteert RTV Holland-stem Rob van Hoogenhuizen een programma vanuit De Ark met verschillende gasten. Ook zal hier RTV Holland-presentator van 'Kinderen van Holland én artiest Clown Bassie (Bas van Toor) zijn opwachting maken. Het Dela goededoelenfonds reikt officieel een cheque uit aan stichting RTV Holland voor het maken van de bijzondere programmareeks.

Inbreng
ASVZ De Merwebolder was vanaf het begin enthousiast over het idee om hun cliënten het maken van radioprogramma's te laten ervaren. "Voor cliënten van ASVZ is het prachtig om mee te mogen werken aan een radioprogramma. Je verhaal vertellen in een interview dat in een magazine wordt geplaatst, is iets heel anders dan je verhaal terug te horen op de radio. En hoewel het natuurlijk niet mogelijk is om alle cliënten van ASVZ hieraan te laten deelnemen, zullen we er intern de nodige aandacht aan schenken, zodat iedereen er van kan meegenieten. We zijn erg blij dat we een grote inbreng hebben in het programma, want de (on)mogelijkheden van iedere cliënt zijn divers. We kunnen het nu op maat voor hen maken. Ideeën genoeg! We denken dat vele cliënten, maar ook ouders, verwanten en medewerkers zullen luisteren!", aldus ASVZ.

De uitzendingen zijn te horen op RTV Holland van maandag 5 t/m vrijdag 9 oktober 2015, dagelijks tussen 11.00-12.00 uur. De herhalingen zijn om 17.00 uur en om 23.00 uur.
 Deel dit bericht met je vrienden!