Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Inzameling flesjes voor Plastic Madonna gaat nog door'
05okt 2015

Inzameling flesjes voor Plastic Madonna gaat nog door

SLIEDRECHT - 'Plastic Madonna stuurde ons het volgende bericht: "Dankjewel voor al jullie hulp en je inzet tot nu toe, we zijn er bijna. We gaan nog een poosje door met flesjes inzamelen. Het laatste nieuws is dat we niet één beeld gaan maken maar TWEE. En we gaan de mensen in Brazilië bij het project betrekken door daar lokaal flesjes voor het tweede beeld te gaan inzamelen en verwerken.

We hebben inmiddels al 61.945 flesjes ingezameld in heel Nederland maar we gaan natuurlijk voor de geplande 100.000 Flesjes. Daarom verzamelen wij nog even verder, help je mee? In onze inzamelbak in Sliedrecht aan de Populierenhof 35 hebben we ondertussen al meer dan 1.150 van de straat opgeraapte flesjes verzameld!

Een tweede Plastic Madonna.
Er gaat een TWEEDE Plastic Madonna gemaakt worden. Omdat het bijna onmogelijk blijkt om in Brazilië iets in te voeren dat van 'afval' gemaakt is, hebben we besloten om een tweede Plastic Madonna te maken. De flesjes die verzameld zijn in Nederland, gaan we volgens plan verwerken tot een 3D-geprint beeld van 12 meter. Deze Plastic Madonna zullen we in juni 2016 exposeren op het strand van Scheveningen.

Het tweede beeld wordt in Brazilië met lokaal verzameld zwerfafval flesjes vervaardigd op de traditionele wijze zoals zij daar praalwagens bouwen. Dit beeld wordt tijdens de Olympische spelen op het strand van Rio de Janeiro geëxposeerd. Een bijkomend voordeel is dat het eerste beeld niet over de oceaan naar Brazilië vervoerd hoeft te worden. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook duurzamer. Bovendien betrekken we de mensen in Brazilië zo meer bij het project.

Na de Olympische spelen zullen de beelden respectievelijk een tour gaan maken door Europa en Zuid-Amerika, om blijvend aandacht te vragen voor de gevolgen van plastic in onze voedselketen.

Wij willen met acties zoals deze laten zien dat de oplossing voor de Plastic Soep net zo simpel is als de oorzaak,
Af en toe laat iemand iets vallen..........
Dus als af en toe iemand iets opraapt........
Zwerfafval oprapen van de straat is namelijk helemaal niet "Raar".......het is "De nieuwe mentaliteit voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen".
Probeer het ook eens, gewoon 1x per dag iets oprapen.
En is het een plastic flesje breng het dan naar de Plastic Madonna inzamelbak aan de Populierenhof 35 in Sliedrecht."Tot zover 'Plastic Madonna'

www.plasticmadonna.nlDeel dit bericht met je vrienden!